Dünya

Hizbullah doğruladı: Üst düzey komutan öldürüldü

Hizbullah, İsrail ordusunun başkent Beyrut’a düzenlediği hava saldırısında üst düzey komutanlarından Fuad Şükrü'nün öldürüldüğünü doğruladı.

Abone Ol

İsrail'in Beyrut'a başlattığı hava saldırısı Hizbullah'ın üst düzey komutanı Fuad Şükrü'ü hedef aldı.

Saldırının hemen ardından Reuters’a konuşan bir Lübnanlı güvenlik yetkilisi bir Hizbullah komutanı Fuat Şükrü’nün (Fuad Shukr) hedef alındığını doğruladı.

Lübnan Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, İsrail ordusunun dün Beyrut'taki Dahiye bölgesinde bir binaya düzenlediği hava saldırısındaki kayıplarla ilgili bilgi verildi.

Açıklamada, İsrail'in hava saldırısı sonucu, 3 kadın ve 2 çocuk olmak üzere toplamda 5 kişinin hayatını kaybettiği kaydedildi.

Sağlık Bakanlığı daha önce yaptığı açıklamada yaralı sayısını da 80 olduğunu duyurmuştu.

İsrail duyurmuştu

İsrail ordusu yaptığı yazılı açıklamada, saldırının savaş uçaklarıyla gerçekleştirildiğini belirterek, şehir edilen komutanın Hizbullah’ın lideri Hasan Nasrallah’ın “sağ kolu” olduğunu iddia etti.

Fuat Şükrü kimdir?

Şükrü, İsrail’in 1982’de Lübnan’ı işgalinin ardından Lübnan’daki Hizbullah Hareketi'nde aktif rol aldı.

Şükrü, Hizbullah’ın üst düzey komutanlarından İmam Mugniye’nin 2008’de ve Mustafa Bedreddin’in de 2016’da öldürülmesinin ardından örgütte daha aktif görevler aldı ve örgütün askeri hiyerarşisinde yükseldi.

Beyrut saldırısını organize etti

Fuat Şükrü 1983 yılında yüzlerce Amerikan deniz piyadesinin ölümüyle sonuçlanan Beyrut saldırısını organize eden isim. 300’e yakın Amerikan ve Fransız askerinin öldüğü saldırıyı Hizbullah hiçbir zaman üstlenmedi.

Fakat Şükrü, bu saldırıdaki rolü nedeniyle ABD’nin arananlar listesinde yer alıyordu.