Dünya

Hizbullah: 55 İsrail askeri öldü, 500'den fazla asker yaralandı

Hizbullah, İsrail ordusunun 55 askerinin öldürüldüğünü, 500'den fazla asker ve subayın da yaralandığını duyurdu.

Abone Ol

Hizbullah’tan yapılan açıklamada, İsrail ordusunun Lübnan'a karadan müdahalesinin başladığı 1 Ekim'den bu yana toplam 55 askerinin öldüğü, 500'den fazla asker ve subayın da yaralandığı belirtildi.

Hizbullah “Operasyon odasından” cuma günü yapılan açıklamayla, "İsrail ile çatışmada yeni ve tırmanan bir aşamaya geçildiğini" duyurdu.

Açıklamada, "Direniş liderliğinin talimatları doğrultusunda, İslami Direniş Harekât Odası, önümüzdeki günlerde ayrıntıları ortaya çıkacak olan İsrail düşmanıyla çatışmada yeni, tırmandırıcı bir aşamaya geçildiğini duyuruyor" denildi.

Lübnan'daki İslami Direnişin yaptığı açıklamada, Lübnan'ı işgal etmeye çalışan İsrail işgal güçlerine karşı koymaya devam edildiği ve ağır kayıplar verdirildiği bildirildi. Çok sayıda subay ve asker kayıplarının yanı sıra ekipmanlarında olduğu belirtildi.

Açıklamada ayrıca yüzlerce tank ve askeri araçla desteklenen, 70 bini aşkın asker ve subaydan oluşan beş askeri tümenin konuşlandırıldığı bölgelerde, yüzlerce savaşçının harekete geçtiği aktarıldı.

Güney Lübnan'daki cephe hatlarından başlayarak işgal altındaki Filistin topraklarına kadar uzanan geniş bir alanda yürütülen operasyonların sayısının arttığı vurgulandı.