Asayiş

Hıdır Korkut kimdir, tutuklandı mı? MİT, PKK/KCK'nın Avusturya yapılanması çökertti!

MİT ve İzmir İl Emniyet Müdürlüğü'nün ortak operasyonuyla PKK/KCK Avusturya yapılanması mensubu Hıdır Korkut, Türkiye'ye giriş yaptığı sırada yakalandı. Peki, Hıdır Korkut kimdir, tutuklandı mı?

Abone Ol

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) ve İzmir İl Emniyet Müdürlüğü'nün ortak operasyonu ile PKK/KCK Avusturya yapılanması mensubu Hıdır Korkut, Türkiye'ye giriş yaptığı sırada yakalanarak tutuklandı.

Türkiye'ye Girişinde Yakalandı

22 Temmuz tarihinde Türkiye'ye giriş yaptığı anda MİT ve İzmir Emniyeti'nin ortak operasyonu ile yakalanan Hıdır Korkut, gözaltı sürecinin ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Sorumlu Düzeyde Faaliyet Gösteriyordu

MİT’in takibi altında olan Hıdır Korkut, Avusturya’da PKK/KCK uzantısı olan pek çok dernekte sorumlu düzeyde faaliyet gösteriyordu. Korkut, örgütün eylem ve etkinliklerinin organizatörleri arasında yer alıyordu.

MİT ve İzmir İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yürütülen titiz takip sonucunda yakalanan Hıdır Korkut, PKK/KCK'nın Avusturya yapılanması içerisinde önemli bir rol oynuyordu. Türkiye’ye giriş yaptığı sırada gerçekleştirilen operasyonla gözaltına alınan Korkut, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Örgüte Büyük Darbe

Bu operasyon, PKK/KCK'nın yurtdışı yapılanmalarına yönelik önemli bir darbe olarak değerlendiriliyor. MİT ve Emniyet güçlerinin ortak çalışmasıyla yakalanan Hıdır Korkut’un tutuklanması, örgütün faaliyetlerini engelleme adına atılmış önemli bir adım olarak görülüyor.