İspanya'da, en işlek yollardan birine şiddetli rüzgar nedeniyle helikopter düştü. Yaşanan kazada helikopter öyle bir yere düştü ki katliam gibi bir kaza olmaktan şans eseri kurtuldu.

27-30 Kasım tarihlerinde Madrid Fuarı'nda düzenlenen Avrupa Rotor fuarına katılan bir helikopter, bu Cuma sabahı Madrid'den havalandıktan kısa bir süre sonra M-40 otoyoluna düştü.

Helikopter mucizevi bir şekilde, bir köprünün sütunlarının altında orta refüjde sıkışıp kaldı.

Helikopterin düştüğü M-40 otoyolu Madrid'in her zaman çok kalabalık olan ikinci çevre yolu. Kazanın olduğu saat 10:00'da trafik kısmen de olsa hafiflese de bölge genelde yoğun bir bölge.

Atlas Okyanusu’nda tekne alabora oldu Atlas Okyanusu’nda tekne alabora oldu

Bu kadar kalabalık olan bir bölgeye düşen helikopter faciaya yol açabilecekken, şans eseri araçların olmadığı kısma düşmesi faciayı engelledi.

Helikopter hiçbir araca çarpmadı ve içindeki iki kişi hafif yaralandı. Küçük pencerelerin kesilmesi nedeniyle yalnızca bir sürücünün tedavi edilmesi gerekti.

Öte yandan görgü tanıklarının ifadesine göre pilot, köprüye düşmemek için manevralar yaptı ve ardından köprüyü kurtardıktan sonra, trafik yoğunluğu nedeniyle durdurulan araçlara çarpmamak için tekrar birkaç aşırı dönüş yaptı.