Havacılık sektöründe, bir uçak veya helikopterin geri döndürülebilir hasar aldığı ve can kaybı yaşanmadığı durumlara "kırım" denir. Bu tür olaylarda uçak veya helikopter onarılabilir ve tekrar kullanılabilir.

Havacılıkta Kaza Ve Kırım Nedir, Nasıl Anlaşılır (2)

Kaza Kırıma Uğramak Nedir?

ÖSYM personeli, 40 günlük dış dünyadan izole  süresi başladı ÖSYM personeli, 40 günlük dış dünyadan izole süresi başladı

Havacılık kazaları "kaza kırıma uğramak" olarak ifade edilir. Bu, uçak veya helikopterin tekrar onarılabilecek kadar hasar gördüğü, ancak can kaybı yaşanmadığı anlamına gelir. Can kaybı yaşanır ise olay "kaza" olarak nitelendirilir.

Havacılıkta Kaza Ve Kırım Nedir, Nasıl Anlaşılır (4)

Kaza Kırım Raporu Nedir?

Kaza kırım raporu, uçak ve helikopter kazalarında hasarı inceleyen ekibin hazırladığı rapordur. Bu raporda kazanın nasıl geliştiği, nedeni ve ortaya çıkan hasar detaylı bir şekilde ele alınır. Ayrıca kazanın önlenmesi için alınabilecek önlemler de raporda yer alır.

Havacılıkta Kaza Ve Kırım Nedir, Nasıl Anlaşılır (3)

Kaza Kırım Ekibi Nedir?

Havacılıkta her havacılık biriminde (havaalanı, üs, teknik bakım merkezi) bulunan ve kazalara ilk müdahale eden yetkili kişilerden oluşan ekibe "kaza kırım ekibi" denir. Bu ekip kaza mahallini inceleyip raporu hazırlar.

Gaziantep'te Helikopter Kazası: 2 Polisimiz Şehit! Gaziantep'te Helikopter Kazası: 2 Polisimiz Şehit!