Hatay'ın İskenderun körfezinde yunus balıkları görüntülendi. Amatör yelkenci Sertaç Kaya, teknesiyle açıldığı an yunus balıklarıyla karşılaştı ve kayda aldı.

Koruma altındaki 170 bin kaplumbağa denize kavuştu Koruma altındaki 170 bin kaplumbağa denize kavuştu

Sertaç Kaya, İskenderun ilçesinde amatör şekilde yelkencilikle ilgeleniyor.  Kaya, Konacık mevkiinden teknesiyle Akdeniz'e açıldı ve bir süre sonra yunus balıklarıyla karşılaştı. Teknesi sessiz olduğu için yunus balıklarıyla yaklaşık yarım saat birlikte yolculuk yapabildi.  Yelkenci bu anları kayıt altına aldı. Çok güzel görüntüler ortaya çıktı.

Yunus balıklarının denizdeki süzülüşlerini kayda alan 40 yaşındaki Sertaç Kaya o anları anlattı.

"Amatör denizci ve yelkenciyim ben. Türkiye'nin üç denizinde hatta 4 denizinde de teknemle gezdim. Birçok yerde yunus balıklarıyla karşılaştım ama doğma büyüme İskenderunluyum burada da yıllardır tekne kullanıyorum şimdiye kadar burada yunus balığıyla karşılaşmamıştık. Onları görünce inanılmaz mutlu olduk, heyecanlandık ve hemen bunu video ile kayıt altına almaya başladık. Yaklaşık yarım saat onlarla birlikte seyir yaptık. Nerdeyse tekneyi durdurup suya, onların yanına atlayasım bile geldi. Şunu düşünüyorum, benim teknem yelkenli bir tekne, motorsuz, çevreci şekilde ilerlediğim için belki o sessizliği çevreciliği dostluğu hissedip, o şekilde yaklaşmışlardır teknemize. Karataş'a doğru giderken tam o bölgede Arsuz, Konacık'la Karataş arasındaki körfezin çıkış noktasında denk geldim" 

Editör: Uğur Kaçar