Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremin üzerinden sekiz ay geçmesine rağmen, depremzedeler halen kalıcı konutlara ulaşamıyorlar. Hatay'da ise şiddetli yağışlar nedeniyle konteyner evler ve devlet hastanesi sular altında kaldı.

Hacda hizmet verecek sağlık personelinin görevlendirme durumu  nettleşti Hacda hizmet verecek sağlık personelinin görevlendirme durumu nettleşti

BİR VATANDAŞ ELEKTRİK ÇARPMASI SONUCU ÖLDÜ

Hatay'ı etkisi altına alan şiddetli yağışlar, konteyner evleri su altında bıraktı. Saadet Partisi Hatay İl Başkanı Mehmet Harputluoğlu, su baskını sonucu bir vatandaşın konteyner evinde elektrik çarpması sonucu hayatını kaybettiğini duyurdu. Ayrıca, devlet hastanesi de sular altında kaldı.

Depremzedeler için hala kalıcı konutlar sağlanamamış durumda ve yaşanan yağışlar gibi doğal afetler de zaten zor koşullarda yaşayan insanları daha da olumsuz etkiliyor. 

6 Şubat'ta Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğünde iki deprem meydana gelmişti. Bu depremler Türkiye'nin birçok ilini etkilemişti. En fazla zarar gören il Hatay olmuştu. Kent, 20 Şubat'ta 6,4 ve 5,8 büyüklüğünde iki deprem daha yaşaıştı, bu depremler sonucunda hasarlı binalar yıkılmıştı.