Gündem

Hatay, Ankara, Çankırı ve Konya’da operasyon: “KUYU-5” ile 5 organize suç örgütü çökertildi

Emniyet Genel Müdürlüğü KOM Başkanlığı koordinesinde Hatay, Ankara, Çankırı ve Konya’da düzenlenen “KUYU-5” operasyonları ile 5 ayrı organize suç örgütü çökertildi.

Abone Ol

Hatay Merkez'de Ömer Kartopu, Hatay İskenderun’da Ali Ak, Ankara’da Alper Aksoy, Çankırı’da Recep Armağan ve Konya’da (cezaevinde) Faris Çokkaynar liderliğindeki suç örgütlerine yapılan baskınlarda, 4 elebaşının da aralarında bulunduğu 57 şüpheli yakalandı.

Operasyonun Detayları

Operasyonlarda, suç örgütlerinin kendilerine rakip olarak gördükleri ve alan kavgası içerisinde bulundukları gruplara silahlı saldırı düzenledikleri, müştekileri darp ve tehdit ederek yağmalamaya çalıştıkları, silah zoruyla kaçırarak ailelerinden para talep ettikleri, alacak verecek meselelerine müdahil oldukları, uyuşturucu ticareti nedeniyle husumetli oldukları şahısları tehdit ettikleri, usulsüz senet imzalattıkları, cebir ve şiddet kullanarak tahsilat yaptıkları, tefecilik yaparak müştekileri yüksek faizle borçlandırdıkları, sanayi sitesinde müşterileri dolandırdıkları ve uyuşturucu madde ile silah ticareti yaparak haksız kazanç sağladıkları tespit edildi.

Ele Geçirilen Malzemeler

  • 17 adet ruhsatsız tabanca,
  • 10 adet ruhsatsız tüfek,
  • 5 adet kurusıkıdan çevirme tabanca,
  • Muhtelif miktarda uyuşturucu madde,
  • Çok sayıda çek ve senet ile büyük miktarda Türk Lirası ele geçirildi.

Milletimize Güven Verici Mesaj

Emniyet yetkilileri, şehir eşkıyalarına nefes aldırmayacaklarını ve milletin duası ve desteğiyle organize suç örgütlerine karşı operasyonların kararlılıkla devam edeceğini belirtti. Operasyonları gerçekleştiren kahraman polislerimize teşekkür ediyor ve Allah’tan ayaklarına taş değmemesini diliyoruz. Milletimizin duası ve desteği polisimizin yanında.

Kamuoyuna Saygıyla Duyurulur

Bu başarılı operasyonlar, vatandaşlarımızın güvenliğini sağlamaya yönelik kararlılığımızın bir göstergesidir. Emniyet Teşkilatımız, huzur ve güven ortamını korumak için gece gündüz demeden çalışmaya devam edecektir.