12 Aralık'ta TBMM'deki bütçe görüşmeleri sırasında kürsüde konuşma yapan Saadet Partisi Kocaeli Milletvekili Hasan Bitmez, ansızın baygınlık geçirerek yere düştü. Yaşadığı olayın ardından Bitmez'e, İYİ Partili doktor vekil Turhan Çömez'in ilk müdahalesi yapıldı ve hemen Bilkent Şehir Hastanesi'ne sevk edildi. Ancak, 14 Aralık 2023 tarihinde, Bitmez'in yoğun bakımdaki 2 günlük mücadelesine rağmen hayatını kaybettiği Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından duyuruldu.

HASAN BİTMEZ KİMDİR?

1969 yılında Giresun'un Alucra ilçesinde doğan Hasan Bitmez, ilkokul eğitimini İstanbul'da tamamladıktan sonra Gebze İmam-Hatip Lisesi'nden mezun oldu. Ardından eğitimine El-Ezher Üniversitesi Usuluddin Fakültesi'nde devam etti.

Sosyal sorumluluk ve gençlik faaliyetlerine olan ilgisiyle öne çıkan Bitmez, Milli Gençlik Vakfı'nın farklı kademelerinde görev aldı ve 1999-2004 yılları arasında Teşkilattan Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevini üstlendi. Gebze İmam Hatip Lisesi Mezunlar Derneği'nin (GİLMDER) kurucuları arasında yer alarak bir dönem başkanlık yaptı. Aynı şekilde, 2008-2010 yılları arasında Uluslararası Gençlik Forumu (IYFO) Genel Başkanlığı görevini üstlendi ve 2006-2010 yılları arasında Uluslararası İslam Öğrenci Örgütleri Federasyonu (IIFSO) Yönetim Kurulu Üyeliği ile 2010-2014 yılları arasında Şura Meclisi Başkanlığı görevlerini üstlendi.

Erdoğan: İsrail'e baskıyı yükseltiyoruz Erdoğan: İsrail'e baskıyı yükseltiyoruz

Bitmez, insani yardım alanında Saadet Partisi ve Cansuyu Yardımlaşma Derneği aracılığıyla birçok ülkede yardım faaliyetlerinde bulundu. Siyasi kariyerine Refah Partisi Gebze İlçe Teşkilatı'nda başlayan Hasan Bitmez, Fazilet Partisi ve Saadet Partisi'nde de aktif olarak siyasete devam etti. Saadet Partisi Genel Merkezi'nde çeşitli görevlerde bulundu ve Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı ile Teşkilattan Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevlerini üstlendi. Ayrıca, 2014 Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde Genel Merkez Seçim Karargâh Başkanlığı'nı üstlendi.

Bitmez, Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı ve Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Merkezi (ESAM) Genel Merkez Denetleme Kurulu Üyeliği gibi önemli görevlerde de bulundu. Evli ve bir çocuk babası olan Bitmez, Arapça ve İngilizce biliyordu. 14 Mayıs 2023 seçimlerinde 28. Dönem Kocaeli Milletvekili seçilen Hasan Bitmez, TBMM'de yaptığı bir konuşma sırasında fenalaşarak Bilkent Şehir Hastanesi'ne kaldırıldı ve 14 Aralık 2023 tarihinde yaşamını yitirdi.