Rowling’in sahibi olduğu 88,5 metre uzunluğundaki Samsara, Espen Oeino tarafından tasarlandı ve 2015 yılında ilk kez denize indirildi. İç tasarımında Sinot Exclusive Yacht Design ve David Kleinberg Design Associates’in imzasını taşıyan yat, genişliğiyle de dikkat çekiyor. 14 metre genişliğindeki bu devasa yat, lüks detaylarla donatılmış durumda. 12 misafir ağırlayabilen Samsara’da 26 kişilik profesyonel bir mürettebat bulunuyor.

Survivor'ın yarışmacısı Paris'te evlilik teklifi yaptı Survivor'ın yarışmacısı Paris'te evlilik teklifi yaptı

Yatta sinema salonu ve plaj kulübü

Samsara’nın iç özellikleri de lüksün sınırlarını zorluyor. Yatta, 5 metre çapında dairesel bir yüzme havuzu, en yeni teknolojilerle donatılmış bir sinema salonu ve deniz keyfi için özel bir plaj kulübü yer alıyor. Tüm bu imkanlar, Rowling’in hem dinlenip hem de deniz yolculuğunun tadını çıkarmasını sağlıyor.

Rowling’in edebiyat yolculuğu

1965 doğumlu J.K. Rowling, edebiyat dünyasına Harry Potter serisiyle damgasını vurdu. 1997'de yayımlanan ilk kitabı büyük bir başarı yakalayan Rowling, seri boyunca 500 milyondan fazla satışa ulaşarak küresel bir fenomen haline geldi. Ancak Rowling sadece edebiyat alanındaki başarılarıyla değil, aynı zamanda hayırseverlik çalışmaları ve sosyal meselelerdeki güçlü duruşuyla da tanınıyor.

Kadın hakları, ifade özgürlüğü ve çocuk refahı gibi konularda yaptığı cesur açıklamalarla sık sık gündeme gelen yazar, toplumsal meselelerdeki görüşleriyle de dikkat çekiyor. Rowling, kazandığı serveti birçok sosyal sorumluluk projesine aktarmaktan geri durmuyor.

J.K. Rowling, mega yatıyla Ege’nin serin sularında tatil yaparken, bir yandan da deniz manzarasının ve konforun tadını çıkarıyor. Yazara ait bu lüks yat, Fethiye’de hem yerli hem de yabancı tatilcilerin ilgisini çekmeye devam ediyor.

Editör: Elif Erbay