Dünya

Haniye’nin nasıl öldürüldüğü ortaya çıktı! Meğer işin aslı farklıymış…

İsrail'in Tahran'da düzenlediği saldırıda Hamas’ın Siyasi Büro Şefi İsmail Haniye, 7 kiloluk savaş başlığı taşıyan kısa menzilli füze ile öldürüldü. İran Devrim Muhafızları, intikamın "doğru zamanda, doğru yerde ve sert bir şekilde" alınacağını belirtti.

Abone Ol

Hamas’ın Siyasi Büro Şefi İsmail Haniye, İran’ın yeni cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan’ın yemin törenine katılmak için gittiği Tahran’da, İsrail tarafından düzenlenen suikast sonucu hayatını kaybetti. İran Devrim Muhafızları tarafından yapılan açıklamada, Haniye’nin odasının dışına atılan 7 kiloluk savaş başlığı taşıyan kısa menzilli füze ile öldürüldüğü belirtildi.

İRAN DEVRİM MUHAFIZLARI'NDAN AÇIKLAMA

İran Devrim Muhafızları, Haniye’nin suikast sonucu ölümünden “maceracı ve terörist siyonist rejimi” sorumlu tutarak, intikamın “doğru zamanda, doğru yerde ve sert bir şekilde” alınacağını duyurdu. Açıklamada, Hamas liderinin odasının dışından şiddetli bir patlama eşliğinde füze atılarak öldürüldüğü ifade edildi.

NEW YORK TİMES'IN İDDİASI

New York Times (NYT), konuyla ilgili olarak isimlerini açıklamama koşuluyla iki İranlı ve bir Amerikalının da bulunduğu 7 Ortadoğulu yetkili ile yaptığı röportajda, İsmail Haniye’nin konutuna iki ay önce yerleştirilen bir bombanın uzaktan kumandayla patlatılarak öldürüldüğünü yazdı.

İSMAİL HANİYE KİMDİR?

Suikast sonucu öldürülen İsmail Haniye, Hamas’ın Siyasi Büro Şefi olarak görev yapıyordu. Haniye, Hamas’ın Gazze Şeridi’ndeki yönetiminde önemli bir rol oynamış ve örgütün liderliğini üstlenmişti. Haniye’nin suikast sonucu ölümü, bölgedeki gerilimi daha da artırdı ve Hamas ile İsrail arasındaki çatışmaların yeniden alevlenebileceği endişelerini doğurdu.