Lübnan'ın tek uluslararası havalimanı, İsrail'in ülkeye yönelik ikinci gününe giren acımasız saldırıları nedeniyle bir dizi uçuş iptaliyle karşı karşıya kaldı .

İsrail'in ülkeye yönelik sınır ötesi saldırılarını genişletmesi ve ayrım gözetmeden gerçekleştirdiği saldırılar sonucu yerinden edilen insanların sayısı artarken 30'dan fazla havayolu şirketi uçuşlarını iptal etti.

Sosyal medyada paylaşılan videolarda, Salı günü sabah erken saatlerde dahi İsrail jetlerinin Beyrut Refik Hariri Uluslararası Havalimanı üzerinde uçtuğu ve bazı yolcuların ülkeden olası bir uçuşa binmek için beklediği görüldü.

Beyrut uçuşlarını iptal eden havayolları

Cyprus Airways, ikinci bir duyuruya kadar tüm uçuşlarını iptal etti

Flydubai 24 ve 25 Eylül'de uçuşlarını askıya aldı

Air Arabia 24 Eylül'de tüm uçuşlarını iptal etti

Irak Havayolları da tüm uçuşlarının iptal edildiğini duyurdu

Qatar Airways 24 ve 25 Eylül'de tüm uçuşlarını askıya aldı

Etihad Airways 24 Eylül'de uçuşlarını iptal etti

Beyrut'a uçuşlarını durduran diğer havayollarına son olarak Cyprus Airways, Flydubai, Air Arabia, Iraqi Airways, Qatar Airways ve Etihad Airways katıldı.

Lübnan medyasına göre, Lufthansa havayolu daha önce 26 Ekim'e kadar Beyrut'a ve Tel Aviv’e tüm uçuşlarını durdurduğunu duyurmuş, Air France ise 1 Ekim'e kadar tüm uçuşlarını iptal etmişti .

Lübnan’a kara harekatına Netanyahu karar verecek Lübnan’a kara harekatına Netanyahu karar verecek

Rumen havayolu TAROM, 4 Ekim'e kadar uçuşlarını durdururken, Alman havayolu Sundair ise Berlin'den Beyrut'a uçuşlarını 30 Eylül'e kadar durdurdu.

Pegasus Havayolları pazartesi ve salı günü planlanan dört seferini, Qatar Airways ise 24 ve 25 Eylül tarihlerinde gerçekleştireceği iki günlük seferini iptal etti.

EgyptAir, yaptığı açıklamada, Kahire'den Beyrut'a uçuşların "ülkedeki durum istikrara kavuşana kadar" iptal edildiğini belirtirken, Türk Hava Yolları da 24 ve 25 Eylül'de yapılması planlanan uçuşları iptal etti, Ürdün ise Beyrut'a uçuşları "ikinci bir duyuruya kadar" askıya aldı.

Lübnan'ın ulusal haber ajansı NNA, ulusal havayolu şirketi Middle East Airlines (MEA), normal şekilde faaliyetlerine devam ettiğini, "diğer havayollarının Lübnan'a uçuşları durdurmasının ardından oluşan boşluğu doldurmak için ek uçuşlar düzenlendiğini" açıkladı.

Açıklamada, Beyrut Havalimanı'ndan yapılan uçuşlarda "yüzde 30-40 oranında bir düşüş" olduğu belirtildi.

Tel Aviv’e uçuşlarını iptal eden havayolları

Çok sayıda yabancı havayolu şirketi de İsrail'in Tel Aviv kentindeki Ben Gurion Havalimanı'na uçuşlarını askıya aldı.

BBC'nin haberine göre, British Airways Tel Aviv'e ve Tel Aviv'den uçuşlarını iptal ederken, Flight Radar takip sitesinden alınan uçuş verilerinde Wizz Air ve Azerbaycan Havayolları'nın da uçuşlarını iptal ettiği görüldü.

Editör: Burçin Çelikkol