Asayiş

Hamile kadına vahşice saldıran şahıs tutuklandı

Manisa'da bir kişi dini nikahlı hamile eşini sokak ortasında öldüresiye dövdü. Yaşananların hepsi kameralara yansıdı ve sosyal medyada infial yarattı.

Abone Ol

Manisa'nın Akhisar ilçesinde bir kişi dini nikahlı hamile eşini sokak ortasında öldüresiye dövdü. Görüntülerin sosyal medyada yayılmasıyla olay gündeme oturdu ve tepki yağdı. Olaydaki saldırgan koca yakalanarak gözaltına alınmıştı. Vahşice saldıran şahıs tutuklandı.

Saldırgan koca eşini sokak ortasında dövmeye başladı ve yerdeki kadını defalarca yumrukladı. Yumrukların ardından metal fırça sapıyla dövmeye devam etti. Yaşlı bir adam yaşananlara kayıtsız kalmadı ve müdahale etti. Çevre esnaflarında gelmesiyle saldırıya uğrayan kadın kurtarıldı. Olay sonrası saldırgan koca linç edilmek istendi ve müdahaleye gelen ekipler saldırganı götürdü.

Yaşananların hepsi kameralara yansıdı ve sosyal medyada infial yarattı. Akhisar İlçe Emniyet Müdürlüğü'ndeki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen saldırgan koca, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Saldırıya uğrayan kadının sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi.

Bakan Tunç tutuklandığını açıkladı

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, saldırganın tutuklandığını açıkladı. Sosyal medya hesabından olayla ilgili paylaşımda bulundu.

 “Manisa’nın Akhisar ilçesinde sokak ortasında hamile bir kadına yapılan fiziksel şiddeti kınıyor ve lanetliyorum. Şiddet olayının hemen ardından Akhisar Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatılmış, şüpheli Yılmaz A. çıkarıldığı Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğince tutuklanmıştır. Kadına şiddet, sebebi ne olursa olsun asla kabul edilemez. Kadına şiddet, açık ve tartışmasız bir şekilde insan hakkı ihlalidir. Kadına karşı şiddet konusunda sıfır tolerans ilkesiyle hareket ediyor, şiddeti amasız, fakatsız kesin bir şekilde reddediyoruz. Çünkü kadına şiddet, insanlığa ihanettir”

Suç makinesi çıktı

Konuyla ilgili Manisa Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi: Akhisar ilçemizde 16 Ağustos 2024 Cuma günü saat 16.55'te çeşitli suçlardan 18 kaydı bulunan Şüpheli Y.A. isimli şahsın birlikte yaşadığı S.N.A. isimli kadın vatandaşımıza yönelik darp olayına saat 16.58'de motorize şahin ekibimiz tarafından müdahale edilmiştir. Bu esnada çevredeki vatandaşlar tarafından şüpheliye yönelik linç girişimi, takviye ekip sevk edilerek önlenmiştir. Gözaltına alınan şüpheli Y.A. adlı şahıs, sevk edildiği adli makamlarca 17 Ağustos 2024 Cumartesi günü tutuklanmıştır. Olayda yaralanan S.N.A. adlı vatandaşımız sevk edildiği hastanede tedavisi tamamlanarak taburcu edilmiştir. Ayrıca S.N.A. adlı vatandaşımız için ‘Koruma Kararı' alınmıştır.

Olaya müdahale edemeyen vatandaş engelliymiş

Sosyal medyaya düşen görüntülerdeki olaya müdahale etmeyişiyle gerekçesiyle tepki toplayan Erkan Çiftçi'nin yüzde 60 engelli olduğu öğrenildi. Çiftçi’nin omurgasında rahatsızlığı ve ankilozan spondilit hastalığı bulunuyor.

Çiftçi, sosyal medyada kendisine yönelik yapılan yorumlardan rahatsızlık duyduğunu söyledi ve tanık olduğu saldırıyı anlattı.

“Benim eklem romatizma rahatsızlığım var. Omuriliği de etkiliyor bu. Hareketlerimiz bizim çok kısıtlı. 14 yaşından beri bu rahatsızlığı çekiyorum. 34 yıldır çekiyorum ben bu rahatsızlığı. Burada bir aydır duruyoruz. Sandalyem de farklıdır burada. Dik durmam gerekiyor. Olay günü burada otururken karşıki yola doğru bakıyordum. Yola doğru bakarken kadın adam karşıda beraberdiler. Orada kadın bağırmaya başladı. Bu tarafa doğru gelirken sürekli hareketlerde bulundu. Adam da ona doğru koşmaya başlayınca ‘Abi kurtarın' dedi. Benim önüme doğru koştu. Bir baktım kadın yerde adam onu sürekli yumrukluyor. Biz kalkamıyoruz. İnsanlar nasıl bir durumumuz olduğunu bilmiyor. Ona göre değerlendirme yapılmıyor. Fazla linç ediyorlar beni. Neden kalkmıyor diye sormak lazım. Hepimizin annesi var. Benim 21 yaşında bir kızım var ona dahi vursa ben kalkamam. Benim felç kalma riskim var”

Esnaf olayın şokunu atlatamadı

Bölge esnaflarından Emel Toplan çok üzüldüklerini belirterek yaşananlar hakkında konuştu.

“Kadınla eşi karşıda beraberdiler çocuk vardı ellerinde. Ondan sonra ne olduysa aralarında kadın küfür etmeye başladı eşine. Küfür ederek bizim bu tarafa koşturmaya başladı. Bu sokağa girdi. Eşi arkasından koşturarak düşürdü yere. Düşürüp yumruklamaya tekmelemeye başladı. Biz de çok üzüldük bu konu hakkında. Çok hakaretler duydu arkadaşım. Arkadaşım engelli olduğu için bir şey yapamadı. Bizi de çok üzdü bu durum. Karşıdan bakarak konuşmak her zaman kolay oluyor”