Haluk Levent  Sosyal medya hesabından üniversite yıllarında yaşadığı olayı ve Filistin'i hatırlatarak şunları yazdı;

"1988 yılı. Karadeniz Orman Mühendisliği iptal. ODTÜ Fizik zaten iptal. Ankara Üni. Kastamonu Bilgisayar öğrencisiyim. Okulda mimli bir anarşistim. O dönemin okul müdürü ve kurucusu şu anda Yeniden Refah Partisi genel başkan yardımcısı Prof Dr. Doğan Aydal’dı. Az çekmedi benim yaramazlıklarımdan.

Hakkımı helal eder inşallah. Televizyonda Vail Cude isimli Filistinli gencin İsrail askerlerine taş attığı için askerler tarafından yakalanıp kolunun taşla kırıldığını izledim. 2 öğrenci arkadaşımı örgütledim. Pankart yaptık. Pankartta “İsrail döktüğün kanda boğulacaksın” yazıyordu.

O gece Kastamonu Nasrullah meydanında pankartı gizlice astık. Ertesi gün Temel Algoritma dersinde kapı çaldı. Sivil polisler aldı merkeze götürdü, sorguladı. Bana pankartı sordular. Annemi babamı düşündüm. 3. Üniversiteden de atılmam hoş olmayacaktı. Pankartı benim astığımı inkar ettim. Serbest kaldım. Evet o pankartı asan bendim."

Ekran Görüntüsü 2024 01 01 144118

YILBAŞINI DEPREMZEDELERLE GEÇİRDİ

Haluk Levent yeni yıla 6 Şubat depremlerinin vurduğu Hatay'ın Antakya ilçesindeki depremzedelerle birlikte girdi. Depremzedeler ile şarkılar söyleyen Levent, bazı aileleri de konteynerlerinde ziyaret etti.

Sanatçı, X hesabından şu mesajları paylaştı: "Bu gece yeni yıla Hatay'da giriyorum. Konteyner kentleri dolaşarak depremde evi yıkılmış vatandaşlarla şarklar söyleyerek. Bu yıl güzel olsun Allahım!"

"Metin Vursun ailesinin konteynerine ziyarete geldim. Çaylarını içtim. Küçücük Merve doktor olmak istiyor. Ona beste yaptım. Bu olanaksızlık ve bu yoksullukta onların yüzünü gülerken gördüm ve sizinle paylaşıyorum."

İstanbul’da yarın bazı yollar trafiğe kapatılacak İstanbul’da yarın bazı yollar trafiğe kapatılacak

Haluk Levent222