Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan, Halkbank'ın kadın girişimciliğini desteklemek için hayata geçirdiği Kadın Girişimci Kredi Destek Paketi ile bugüne kadar 215 bin kadın girişimciye 53 milyar TL finansal destek sağladıklarını açıkladı.

Halkbank'tan Kadın Girişimciliğe 53 Milyar Tl Destek (3)

Arslan, bu desteğin kadın girişimci sayısının artmasına, ciroyu ve istihdamı artırmasına, ihracatın gelişmesine ve toplumsal cinsiyet eşitliğine katkı sağladığını belirtti.

Türkiye'nin kredi notu yükseldi: S&P'den yeni değerlendirme Türkiye'nin kredi notu yükseldi: S&P'den yeni değerlendirme

Halkbank'tan Kadın Girişimciliğe 53 Milyar Tl Destek (4)

Arslan, 2024 yılı sonuna kadar kadın girişimci müşteri sayısını 250 bine çıkarmayı hedeflediklerini söyledi. Bu hedefe ulaşmak için yeni projeler de hayata geçirilecek. Üreten Kadınlar Değişken Fonu ile kadın dostu şirketlerin teşvik edilmesi ve güçlenmesi amaçlanıyor.

Halkbank'tan Kadın Girişimciliğe 53 Milyar Tl Destek (2)

İhracatta Kadın İzi projesi ile ise kadın girişimcilerin ihracat yapabilmelerine yönelik eğitimler ve mentörlük desteği sağlanacak.

Kadın girişimciliği destekleniyor

Halkbank'tan Kadın Girişimciliğe 53 Milyar Tl Destek (1)

Türkiye'de kadın girişimciliği oranının dünya ortalamasının altında olduğunu belirten Arslan, bu oranın artırılması için çok ciddi çaba sarf edildiğini söyledi. Bu çabaların meyvelerini vermeye başladığını belirten Arslan, Halkbank'ın sektörde kullandırılan kadın girişimci kredilerinin yüzde 50'sini finanse ettiğini dile getirdi.

Halkbank'tan Kadın Girişimciliğe 53 Milyar Tl Destek

Kadın girişimciliğin desteklenmesi, ekonomiye ve hayata değer katan her bir kadınla Türkiye'nin nitelikli kalkınma hedefine bir adım daha yaklaşmasına katkı sağlıyor. Halkbank'ın kadın girişimciliğini desteklemek için hayata geçirdiği projeler, bu hedefe ulaşmaya yönelik önemli adımlar olarak değerlendiriliyor.