Spor

Hakemlerin itirazları tahkim kurulu’ndan döndü: Başkanın oyu kariyerleri belirledi

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Tahkim Kurulu, Merkez Hakem Kurulu (MHK) tarafından sezon başında liste dışı bırakılan hakem ve gözlemcilerin yaptığı itirazları karara bağladı.

Abone Ol

Aralarında Süper Lig hakemlerinden Abdulkadir Bitigen, Bahattin Şimşek ve Tugay Kaan Numanoğlu’nun da bulunduğu 19 hakem ve gözlemcinin itirazı, oy çokluğuyla reddedildi. Tahkim Kurulu kararlarının kesin olması nedeniyle, bu isimlerin başka bir itiraz hakkı bulunmuyor.

Karar başkanın oyuyla belirlendi

Tahkim Kurulu’ndaki oylamada 3 üye itirazların kabulü yönünde oy verirken, 3 üye ise ret yönünde oy kullandı. Kararı belirleyen ise kurul başkanının oyu oldu. Hakemlerin avukatı Halil İbrahim Atabay, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “Toplantıda hakem dosyalarının tümünde başkanın oyu hariç 3 kabul, 3 ret oyu vardı. Kabul yönünde oy veren üyeler, hakemlerin ve gözlemcilerin ailelerine ve geçim kaynaklarına dikkat çekerek, bu insanların ekmekleriyle oynanmaması gerektiğini dile getirdiler. Ancak başkan, ‘Benim oyum federasyon başkanından yana’ diyerek itirazları reddetti,” ifadelerini kullandı.

Hakemler için geri dönüş zor

Tahkim Kurulu'nun aldığı bu karar sonrası liste dışı bırakılan hakemlerin, Merkez Hakem Kurulu tarafından yeniden görevlendirilmedikleri takdirde kariyerlerine devam etme şansı kalmadı. Bu sezon içinde geri dönme imkanları bulunmayan hakemler için kariyerlerinin sona ermesi muhtemel görünüyor. Gözlemciler ise sonraki sezon yeniden listelere dahil edilme şansına sahip olacak.

Liste dışında kalan isimler

Tahkim Kurulu'nun kararını kesinleştirdiği hakemler arasında Süper Lig'de uzun yıllar görev yapan birçok isim bulunuyor. Liste dışı bırakılan hakemler şunlar:

Hakemler:

Abdulkadir Bitigen, Bahattin Şimşek, Burak Şeker, Erdem Bayık, Hakan Ceylan, Kutluhan Bilgiç, Mert Güzenge, Murat Erdoğan, Serkan Ok, Tugay Kaan Numanoğlu, Serkan Tokat, Mustafa Sönmez.

Gözlemciler:

Alpaslan Dedeş, Emre Altun, İsmail Şencan, Mesut Çarık, Orkun Aktaş, Süleyman Abay, Taner Gizlenci.

Türk futbolunda önemli isimlerin yer aldığı bu 19 kişilik hakem ve gözlemci grubu için yeni bir sayfa açılmaması durumunda, kariyerlerinin sona erdiği kesinleşti.