Spor

Hakemler MHK eğitimine katıldı

TFF, 6-8 Eylül 2024 tarihlerinde Eylül ayı Hakem Seminerini RİVA Tesisleri'nde gerçekleştirdi. Eğitim, VAR kadrosu ve FIFA Kadın Hakemleri ile MHK koordinasyonu ve TFF/ UEFA profesyonelleri yönetiminin de katkısıyla yapıldı.

Abone Ol

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Merkez Hakem Kurulu (MHK), 6-8 Eylül 2024 tarihlerinde TFF Riva Tesisleri'nde Eylül ayı Hakem Semineri'ni gerçekleştirdi. Seminer, Üst Klasman Hakemleri (ÜKH), VAR kadrosu ve FIFA Kadın Hakemleri ile MHK koordinasyonunda, TFF/UEFA profesyonellerinin katkısıyla yapıldı.

Açılış konuşmasını MHK Başkanı Dr. Ferhat Gündoğdu’nun yaptığı seminerde, TFF Hakem ve Eğitim Danışmanı Alan Snoddy, TFF VAR Danışmanı Joao Capela, MHK Ulusal Eğitimcileri ve TFF Atletik Performans Departmanı tam kadro olarak yer aldı. Eğitimler, Trendyol Süper Lig ve Trendyol Birinci Lig maçlarından seçilen güncel kliplerle sunumlar ve geri bildirimler şeklinde yapıldı.

Seminer kapsamında, hakemler saha antrenmanlarına tabi tutuldu ve vücut yağ ölçümleri gerçekleştirildi. VAR kadrosu ise teorik ve simülasyon çalışmaları yaparak güncelleme eğitimlerini tamamladı. Ayrıca, MHK Hakem Gelişim Programları çerçevesinde Prof. Dr. Hakkı Aktaş’ın eğitimci olarak katıldığı bir oturum düzenlendi.

Eylül ayı eğitimleri için hazırlanan paket, Alan Snoddy’nin güncellemeleri doğrultusunda hazırlandı ve MHK tarafından onaylandı. Bu paket, Klasman, Bölgesel ve İl hakemleri ile gözlemciler tarafından illerindeki eğitimlerde kullanılacak. Seminerin ikinci gününde ise, Üst Klasman Hakemleri ve FIFA Kadın Hakemleri için mazeret/telafi FIFA fitnes testi yapıldı.