Sosyal medya üzerinden yapılan paylaşımlara ve paylaşan kullanıcıya yönelik "hakaret suçu"  işlemek sık karşılaşılan bir durum. Özellikle ünlü kişiler, bir konuda düşüncelerini ifade ettikten sonra; kullanıcıların "sosyal medyada lince uğramak" diye tabir ettiği bir durumla karşı karşıya kalabiliyor. Kimi sosyal medya kullanıcıları daha da ileri giderek, karşısındaki kişiye "hakaret"  boyutuna varan cümleler sarf edebiliyor. 

Hakarete uğrayan kişilerin yargıya başvurması gerekiyor. Son zamanlarda ünlüler dünyasında başlayan "hakaret davaları"  vatandaşlar arasında da yayılmaya başladı. Ancak bu durumu, fırsatçılık yaparak gelir kapısına dönüştürenler de var. 

ÖSYM personeli, 40 günlük dış dünyadan izole  süresi başladı ÖSYM personeli, 40 günlük dış dünyadan izole süresi başladı

"KENDİNE HAKARET ETTİRMEYİ MESLEK HALİNE GETİRENLER VAR" 

NTV Haber'de yer alan habere göre, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nda görevli Savcı Ahmet Özel, hakkın kötüye kullanımı konusunda önemli bir karara imza attı. Savcı Özel, şikayetçinin birçok hakaret davasında davacı olarak yer aldığını dikkate alarak, talebi geri çevirdi. Özel, kararında önce, şikayetçinin kendine hakaret ettirmeyi bir meslek haline getirdiğinin altını çizdi.

"KULLANICILARI BU EYLEMLERE İTEREK MENFAAT SAĞLAMAYA ÇALIŞIYOR"

Savcı Ahmet Özel dilekçesinde şu noktaları öne çıkardı: Müştekinin halihazırda şikayetçi olduğu birçok benzer dosya bulunuyor. Sosyal medya paylaşımlarıyla diğer kullanıcıların kendisine hakaret etmesini sağlıyor. Kullanıcıları bu eylemlere iterek kendisine menfaat sağlamaya çalışıyor. 

Savcı Özel, şikayet dilekçesini "Kamu adına kovuşturma yapılmasına yer olmadığına" kararıyla geri çevirdi.