İBB'den yapılan açıklamaya göre, "4 kapı 40 makam" öğretisinden yola çıkılarak tasarlanan projenin temel atma töreninde, CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba da hazır bulundu. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ise törene çevrim içi katıldı.

Ekrem İmamoğlu'na teşekkür

Törende konuşan Ağbaba, 2019'dan bu yana, Hacıbektaş'ın tekrar ayağa kalktığını belirterek, "Onun ayağa kalkmasında, Hacıbektaş'ın güzelleşmesinde hiç kuşkusuz en fazla emeği olan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu. Ona, huzurlarınızda çok teşekkür ediyorum." dedi.

''Hacı Bektaş-ı Veli'nin yolunu çok seviyorum''

İmamoğlu ise Hacıbektaş'ı çok sevdiğini vurgulayarak, "Hacı Bektaş-ı Veli'nin yolunu çok seviyorum. Bu duyguyla hayatımda beslendiğimi oradaki dostlarım, değerli canlar, değerli hemşehrilerim bilsinler. Bu manevi topraklara, o güzel coğrafyaya hizmet edebilmenin de onurunu yaşıyorum." ifadelerini kullandı.

''Buraya ticari bir kaygıyla girmedik''

KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt da projeyi hayata geçirirken Anadolu'nun önemli kültürel merkezlerinden feyz aldıklarını dile getirerek, şunları kaydetti: "3 bin 800 metrekarelik bir alanı yaklaşık 1 ay önce belediyemizden ihale yoluyla satın aldık. Projemizi avluya açılan dört tane büyük kapıyla tasarladık. Projemizde tamamen bölgeden çıkan doğal taşlarla çevre mantolamasını yapacağız. Avlu kısmını etkinliklere, toplu yemeklere ve toplu bazı etkinliklere imkan sağlayacak şekilde tasarladık. 300 kişilik bir kapasitesi var. Tamamen modüler bir proje yaptık ve burayı 7/24 yaşayacak bir proje olarak tasarladık. Amacımız, bu kültürel değeri modern mimariyle birleştirip bir farkındalık yaratmak. Anadolu'da örnek rol model olmak istedik. Proje zemin artı 4 kat olacak. Yoğunluğun yüzde 25'ini kullanmıyoruz. Buraya ticari bir kaygıyla girmedik. Mevcut inşaat alanından daha az bir inşaat alanı yaparak, örnek bir mimari, çevreci bir proje hayata geçirmeyi arzu ettik." Yaklaşık 170 milyon lira yatırım değerine sahip proje bünyesinde 65 konut, 10 ticari birim, sosyal tesis, 65 araçlık otopark ve kreş olacak.
(AA)