Yeşilçam’dan bir acı haber daha geldi! Birçok yapımda yer alan ancak Hababam Sınıfı'nın 'Bacaksız'ı olarak tanınan 60 yaşındaki Tuncay Akça hayatını kaybetti.

Akça, "Ertem Eğilmez tarafından keşfedildim. Yaşım 12’ydi. Ortaokula yeni başlamıştım. Ayakkabı boyacılığı yapan ufak tefek bir çocuktum. Kahveciye, manava, kasaba yardım eden birisiydim... " diye anlatmıştı kendisini. O hababam sınıfının ‘Bacaksız’ıydı.

Tuncay Akça, geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitirdi. Akça'nın cenazesinin bugün Şakirin Camii’nden son yolculuğuna uğurlanacağı ve Karacaahmet Mezarlığı’nda defnedileceği öğrenildi. Burada kılınacak ikindi namazının ardından düzenlenen törenle son yolculuğuna uğurlanacak.

Melek Mosso'dan hamilelik iddialarına yanıt: “Kilo aldım, hamile değilim” Melek Mosso'dan hamilelik iddialarına yanıt: “Kilo aldım, hamile değilim”

Hababam Sınıfı filminde 'Bacaksız' rolüyle bilinen oyuncu Akça'nın ölüm haberini menajeri Kıvanç Terzioğlu sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla duyurdu. Terzioğlu, ‘’Hababam Sınıfı'nın değerli oyuncusu Tuncay Akça’yı kaybettik. Ailesine sevenlerine başsağlığı diliyorum" dedi.

Değerli oyuncumuz Hababam Sınıfı'ndaki güüşleriyle hafızalarımızda yer edinmeye devam edecek.

Tuncay Akça Kimdir?

Hababam Sınıfı'nda Bacaksız lakaplı öğrenci rolünü üstlenmiştir. "Abi siz neden her sabah tek ayak üzerinde duruyorsunuz?" repliğiyle de hafızalara kazınmıştır.

Yol filminde de oynayan oyuncu Yusuf karakterini canlandırmıştır. 1995-2002 yılları arasında Bizimkiler dizisinde Manav Adem rolünü üstlenmiştir. Bir çok filmde yer alan Tuncay Akça 2004 yılında Hababam Sınıfı Merhaba'da oynayarak güzel bir nostalji buluşmasına imza atmıştır.

Editör: Uğur Kaçar