Magazin

Güzel Aşklar Diyarı Konusu Ne, Gerçek Hikaye Mi, Oyuncu Kadrosu, Nerede Çekildi?

Mahsun Kırmızıgül imzası taşıyan ve Kanal D ekranlarında izleyiciyle buluşmaya hazırlanan "Güzel Aşklar Diyarı" dizisi, okuma provasına başladı. Dizi, zengin oyuncu kadrosu ve çarpıcı hikayesiyle dikkat çekiyor. Peki, Güzel Aşklar Diyarı Konusu Ne, Gerçek Hikaye Mi, Oyuncu Kadrosu, Nerede Çekildi?

Abone Ol

Mahsun Kırmızıgül imzası taşıyan ve yakında izleyiciyle buluşacak olan "Güzel Aşklar Diyarı" dizisi, okuma provasına başladı. Kanal D'nin yeni dizisinin konusu ne, oyuncuları kimler? Yakından bakalım...

Güzel Aşklar Diyarı Konusu Nedir?

"Güzel Aşklar Diyarı" dizisi, Türkiye’nin çeşitli bölgelerindeki insanların yaşamlarını, kültürlerini, sorunlarını ve umutlarını konu alacak. Dizi, izleyicilere masalsı bir aşk hikayesi sunarak, Türkiye’nin çeşitli yönlerini keşfetme fırsatı verecek. Farklı coğrafyalarda geçen hikayelerle, Türkiye’nin zengin kültürel dokusu gözler önüne serilecek.

Dizinin Oyuncuları Kimler?

Kanal D'den yapılan açıklamaya göre, Mahsun Kırmızıgül imzası taşıyan proje okuma provasıyla başladı. Boyut Film'de gerçekleştirilen provaya Kırmızıgül, Halil Ergün ve Meltem Cumbul'un yanı sıra tüm oyuncu kadrosu katıldı. İşte dizinin oyuncu kadrosu:

Aslı Enver (Nihal)

Halil Ergün (Hakim)

Meltem Cumbul (Meryem)

Nilsu Berfin Aktaş

Caner Topçu

Burak Berkay Akgül (Arhan)

Melis Birkan (Ünzile)

Ege Kökenli (Hanzade)

Berkan Şal

Özgür Emre Yıldırım

Ekin Aksoy (Roza)

"Güzel Aşklar Diyarı" dizisinin oyuncu kadrosu oldukça geniş ve tanınmış isimlerden oluşuyor:

Özgü Kaya (Zeynep): 5 Şubat 1996 İstanbul doğumlu. İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarından mezun olan Kaya, Adı Efsane ve Üç Kız Kardeş dizilerindeki performansıyla tanınıyor.

Burak Berkay Akgül (Arhan): 1997 İstanbul doğumlu. İstanbul Üniversitesi Mühendislik Fakültesi mezunu olan Akgül, Safir, Destan ve Maria ile Mustafa dizilerinde rol almıştır.

Meltem Cumbul (Meryem): 5 Kasım 1969 İzmir doğumlu. Mimar Sinan Üniversitesi Tiyatro Bölümünden mezun olan Cumbul, Muhteşem Yüzyıl ve Kırmızı Oda dizilerindeki rolleriyle bilinir.

Halil Ergün (Hakim): 8 Eylül 1946 Bursa doğumlu. Yaprak Dökümü dizisindeki Emekli Kaymakam Ali Rıza Tekin karakteri ile tanınan Ergün, birçok başarılı yapımda yer almıştır.

Ege Kökenli (Hanzade): 20 Mart 1993 Kırklareli doğumlu. Haliç Üniversitesi Konservatuvarı Oyunculuk Bölümünden mezun olan Kökenli, Güneşin Kızları dizisindeki Melisa Taşkıran rolüyle tanınır.

Berkan Şal: 6 Mayıs 1970 Ankara doğumlu. Behzat Ç dizisindeki Akbaba karakteri ile tanınan Şal, tiyatro ve televizyon dünyasında önemli bir yere sahiptir.

Özgür Emre Yıldırım: 26 Ekim 1983 İstanbul doğumlu. Müjdat Gezen Sanat Merkezinde eğitim alan Yıldırım, Karadayı ve Ölümlü Dünya 2 gibi yapımlarda rol almıştır.

Melis Birkan (Ünzile): 15 Temmuz 1982 Ankara doğumlu. Mimar Sinan Üniversitesi Konservatuvarından mezun olan Birkan, Leyla ile Mecnun dizisindeki Leyla karakteri ile tanınır.

Ekin Aksoy (Roza): Lisans eğitiminin ardından oyunculuk dersleri alan Aksoy, ilk oyunculuk deneyimini Bir Sevdadır dizisi ile yaşamıştır.

Dizi Nerede Çekiliyor?

"Güzel Aşklar Diyarı" dizisinin çekimleri Türkiye’nin çeşitli bölgelerinde gerçekleştiriliyor. Dizinin çekim mekanları arasında İstanbul, Diyarbakır, Karadeniz ve Kapadokya bulunuyor. Bu farklı coğrafyaların kullanılması, dizinin görsel açıdan zengin ve çeşitli bir atmosfere sahip olmasını sağlıyor.

Mahsun Kırmızıgül Ne Dedi?

Mahsun Kırmızıgül, "Meltem Cumbul, New York'ta evini kapattı, buraya taşındı. Halil Ergün, uzun zaman sonra bu projeyi kabul etti. Güzel bir kadromuz var. Bu ay içinde Kapadokya'da çekimlere başlayacağız. Sonrasında Karadeniz ve Diyarbakır çekimlerimiz olacak. Doğru insanlarla iyi bir projede buluştuk." dedi.

Meltem Cumbul’un Yorumu

Meltem Cumbul da uzun zamandır bu projeyi beklediğini belirterek, "Okuma provamız çok güzel geçti. Karakterleri daha net görebildim. Hikaye beni çok heyecanlandırdı. Ailenin ve aşkın önemini çok güzel anlatan bir hikaye. Çocukken babamın işi dolayısıyla Kapadokya'da üç yıl geçirmiştik. O mekanı düşünerek hikayeyi okumak daha etkileyici oldu benim için." ifadelerini kullandı.

Halil Ergün Ne Dedi?

Sanatçı Halil Ergün ise Kapadokya'nın en etkilendiği yer olduğunu belirterek, "Mahsun'un yanına ilk geldiğimde çok heyecanlandım. Ofisin duvarında çektiği filmlerin afişlerini gördüm. Çünkü ben Türk sineması ile övünüyorum. Yorgun bir dönem geçirdim. Mahsun çok özel biri ve beni ikna etti. Kapadokya’yı görmeyen Anadolu’yum demesin." açıklamasında bulundu.

Güzel Aşklar Diyarı Dizisi Ne Zaman Yayınlanacak?

Temmuz ayının son haftalarında sete çıkması beklenen "Güzel Aşklar Diyarı" dizisinin eylül ayında yeni sezonuyla beraber izleyici ile buluşması bekleniyor. Diziyi Deniz Koloş yönetecek ve Mahsun Kırmızıgül de dizinin müziklerine imza atacak.

Dizinin Çekim Yerleri Nerede?

Kanal D'den yapılan açıklamaya göre, dizinin çekimleri Türkiye’nin çeşitli bölgelerinde gerçekleştiriliyor. İstanbul, Diyarbakır, Karadeniz ve Kapadokya gibi farklı coğrafyaların kullanılması, dizinin görsel açıdan zengin ve çeşitli bir atmosfere sahip olmasını sağlıyor.