Dünya

Güney Kore lideri tatbikat konuşmasında Kuzey Kore'yi uyardı

Güney Kore, Ulchi Özgürlük Kalkanı (UFS) tatbikatına başlamıştı. ABD ile ortak yürütülen tatbikatı incelemeye giden Güney Kore Devlet Başkanı Yoon Suk Yeol yetkililerle görüştü. Tatbikatta bir konuşma yapan Yoon Suk Yeol, Kuzey Kore'nin elindeki silahlara atıf yaparak uyarıda bulundu.

Abone Ol

Güney Kore ve ABD olası savaş senaryosu çerçevesinde 11 günlük ortak Ulchi Özgürlük Kalkanı (UFS) tatbikatına başlamıştı. 19 Ağustos’ta başlayan tatbikat bilgisayar simülasyonları ile sivil savunma eğitimlerini de içeriyor. Aynı zamanda amfibi çıkarma ve canlı atış tatbikatları gibi 48 saha eğitimi de yer alıyor.

Güney Kore Devlet Başkanı Yoon Suk Yeol, Yongin şehrinde bulunan Kara Operasyonları Komutanlığı’nı ziyaret ederek gerçekleştirilen Ulchi Özgürlük Kalkanı (Ulchi Freedom Shield) tatbikatı hakkında yetkililerle görüştü.

Kuzey Kore ile Güney Kore arasındaki askeri gerginlik sürdüğü dönemde böyle bir tatbikatın yapılması dikkat çekti. Güney Kore Devlet Başkanı Yoon Suk Yeol, yetkilerle görüştüğü sırada yaptığı konuşmada Kuzey Kore’yi de uyardı. 

ABD ile gerçekleştirilen ortak askeri tatbikatların müttefiklerin birleşik savunma duruşunu güçlendirdiğini vurgulayan Yoon Suk Yeol, Kuzey Kore'nin elindeki silah sistemlerine de atıf yaptı.

"Kuzey Kore rejimi her an provokasyon yapabilecek dünyadaki en tehlikeli gruptur. Sadece ordumuzun güçlü askeri hazırlığı onların yanlış hesaplarını önleyebilir. Zorla birleşme hayalleri kuran ve Güney Kore’ye göz diken Kuzey Kore’nin ülkemize yönelik herhangi bir işgal girişiminin Pyongyang rejiminin sonunu getireceğini açıkça ifade etmeliyiz. Pyongyang'ın uzun menzilli top ve füze üslerini muhtemel bir savaşın ilk aşamalarında etkisiz hale getirmek önemlidir"