Anıtın yıkıldığı bilgisi Pyongyang'ın uydu görüntülerine bakılarak elde edildi ve henüz resmi olarak doğrulanmadı. Haber kaynağı NK News'in raporuna göre, Pyongyang'ın uydu görüntüleri 2000 yılında iki ülke arasında dönüm noktası niteliğindeki zirve sonrasında inşa edilen, Kore'nin yeniden birleşme umutlarını simgeleyen anıtın "artık orada olmadığını" gösterdi. Gayri resmi olarak "Yeniden Birleşme Kemeri" olarak bilinen anıtın yıkıldığı bağımsız olarak doğrulanamadı.

Anıt

Resmi medya, Kuzey Kore liderinin 15 Ocak'ta Yüksek Halk Meclisi'nde yaptığı konuşmada anıtı "göze batan" olarak nitelendirdiğini ve anayasanın Güney'in "birincil düşman ve değişmez baş düşman" olduğunu ifade edecek şekilde değiştirilmesini emrettiğini söyledi.

İsrail Gazze’de kendi askerlerini vurdu! İsrail Gazze’de kendi askerlerini vurdu!

Düşmanlarıyla "nükleer bir savaşa" hazırlandığını söyleyen Kuzey Kore'nin silah testlerine yanıt olarak Güney Kore ve ABD ordularının yoğunlaşan askeri hareketlerinin ardından Kore yarımadasında gerginlikler arttı.

Resmi olarak "Ulusal Yeniden Birleşme İçin Üç Şart Anıtı" olarak bilinen kemer, 30 metre yüksekliğindeydi ve Güney Kore hükümet kayıtlarına göre "kendine güven, barış ve ulusal işbirliği"nden oluşan üç şartın simgesiydi.