Türk futbolunda devrim niteliğindeki 8 Mart hakem kararlarına imza atan Ferhat Gündoğdu o dönem istifa etmek zorunda kalmıştı. Sonrasında Fenerbahçe kulübü başkanı Ali Koç dahil bir çok kulüp başkanı, Gündoğdu’ya destek olmayarak hata ettiklerini söylemişti.

Eski MHK Başkanı Ferhat Gündoğdu hakkında Ali Koç, şunları dedi:

Bir özür borcum var. Sayın Ferhat Gündoğdu bir 8 Mart operasyonu yaptı. Bu operasyona en büyük tepki verenlerden biri bizdik. Galiba haklıymış demiştim, şimdi net haklı diyorum. Özür diliyorum. Sayın Çebi de zaman zaman dokunduruyor bize bu konuda kendince haklı. Hakemlik camiasında bir terör estirilmiş. Ankara, Antalya gibi bölgelerdeki hakemler hata yaparsa büyük cezalar alıyor. İzmir bölgesi hakemleri hata yapsa da ceza almıyor. Herkes biliyor bunu! Uilenberg vardı hatırlarsınız. Adamı kafalamışlar, bedava diş tedavisi falan... Biliyorsunuz Tolga Özkalfa da dişçi. Normal bir Avrupalı hayatta kabul etmez böyle bir şeyi! Hugh Dallas, sezon sonu seminerde Mert Hakan Yandaş'ın golünü ekrana verip, Koray Gençerler'i çocuk gibi ayağa kaldırıyor. Mert Hakan'ın golünün iptalini 'Skandal hata' olduğunu söylüyor. 'Ceza sahasında olsa penaltı verir miydin?'diyor. 'Hayır' diyor.' O zaman niye iptal ettin golü?' diyor. İnanılmaz!

Ferhat Gündoğdu kimdir? Geçmişte hangi görevlerde yer aldı?

Dr. Ferhat Gündoğdu, Kara Harp Okulu (1991) mezunudur.

Ankara (2004) ve Atatürk (2006) Üniversiteleri yüksek lisans, Ankara Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi (2014) Spor Yönetim Bilimi alanında doktora derecelerine sahiptir. Akademik kariyerinde spor yönetimi ve sporda liderlik alanlarında bilimsel çalışmaları yayınlanmıştır.

TED Üniversitesinde lisans ve yüksek lisans düzeylerinde yöneticilik dersleri vermiştir.

Dr. Gündoğdu, 1992 yılından albay rütbesiyle emekli olduğu 2014 yılına kadar Türk Silahlı Kuvvetlerinin yurt içi ve yurt dışı karargâh görevlerine ilişkin insan kaynakları süreçlerinin yönetiminde yer almıştır. Bu dönemdeki çalışmaları kapsamında Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından 76 kez üstün başarı takdir belgesine layık görülmüştür.

Çalışma yaşantısını 2014 yılından itibaren Türk Eğitim Derneği bünyesinde Okul Yatırımları ve Planlama Müdürü ve TED Kuzey Kıbrıs Koleji Direktörü olarak sürdürmektedir.

Dr. Gündoğdu, insan kaynakları, kriz, risk ve strateji yönetimi alanlarında akademik ve profesyonel deneyimlerden elde edilmiş geniş bir bilgi birikimine sahiptir.

Dr. Gündoğdu, 1994 yılında profesyonel futbol hakemliğine başlamış, 2000-2003 yılları arasında Üst Klasman (Süper Lig) hakemi olmuştur. 2014 yılından günümüze Merkez Hakem Kurulu (MHK) bünyesinde gözlemcilik, kurul üyelikleri, hakem ve gözlemci eğitimciliği görevleri üstlenmiştir.

Luis Suarez, milli takımına veda etti! Luis Suarez, milli takımına veda etti!

2021-2022 döneminde MHK Başkanı olarak atanan Dr. Gündoğdu, 2024 yılında gerçekleştirilen TFF Olağanüstü  Genel Kurulu sonrasında bu görevi ikinci kez üstlenmiştir.

Evli ve iki çocuk babası olan Dr. Gündoğdu, iyi derecede İngilizce bilmektedir.

Editör: Elif Erbay