Gündem

Gündemde yine ‘ağır’ konular var… TBMM yarın açılacak

TBMM yarın açılacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan açılışta bir konuşma yapacak. Yeni yasama yılında Meclis’i yeni anayasa, ekonomi tasarıları gibi ağır ve tartışmalı gündemler bekliyor.

Abone Ol

HABER MERKEZİ

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 28. Dönem 3. Yasama Yılı yarın başlayacak. Meclis’teki açılış töreninin yarın saat 15.00’da başlaması bekleniyor. Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş’un açış konuşmasının ardından, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Genel Kurul’a hitap edecek. 

Bu yıl Meclis’in kapanışı, görüşülmeyi bekleyen 9. Yargı paketi, sokak hayvanları, eğitim gibi konulardaki tasarılar yüzünden yılan hikayesine dönmüştü. 

Yeni yasama yılında Meclis’i yoğun bir maraton bekliyor. Öncelikle yeni ekonomi politikasıyla uyumlu bir bütçe oluşturulması süreci ve yeni anayasa çalışmalarının bu yasama yılında sıklıkta gündemde olacağı tahmin ediliyor. Gazetecilik mesleğini de ilgilendiren, “etki ajanlığı” düzenlemesini de içeren bir yasa tasarısının yeni dönemde gündeme geleceği söyleniyor. 

Ayrıca Öğretmenlik Mesleği Kanun Teklifi ve dijital platformları düzenleyecek olan rekabet yasa teklifinin de TBMM gündemine bu dönemde gelecek. 

Planlamaya göre Meclis’in ilk mesaisinde gündem ekonomi olacak. Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan, 3 Ekim'de Plan ve Bütçe Komisyonu’nda enflasyon ve para politikasını içeren bir sunum yapacak. 

Bütçe tasarısının da Ekim ayı içinde Meclis’e gelmesi bekleniyor. 2025 Yılı Bütçe Kesin Hesap Kanunu için görüşmeler ilk olarak Plan ve Bütçe Komisyonunda başlayacak. Bütçenin ekim ayı ortalarında TBMM’ye sunulması ve kasım ayında da komisyonda görüşülmesi bekleniyor. Bütçe, 31 Aralık tarihine kadar Genel Kurulda görüşülerek yasalaşacak.