Ekonomi

Gram altın için tarih verdi! 3500 TL seviyesini görecek…

Orta Doğu’da yaşanan olaylar döviz ve altın piyasasında da hareketlenmelere neden oluyor. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, yatırımcıların sarsılmaz kalesi olan altında yükselişin süreceğini belirterek gram altının 3500 TL olacağı tarihi açıkladı.

Abone Ol

Enflasyona karşı parasını altında tutan vatandaşların yanı sıra küçük ve orta ölçekte yatırımcının aklındaki “Altın yükselecek mi?” sorusu sıklıkla merak edilenler arasında.

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, parasal sıkılaşma ve tasarruf döneminde yatırımcılara altın konusunda kritik uyarılarda bulundu.

Memiş, "Gram altın, ons altının hareketlerine paralel olarak şekillenecek. Bu nedenle yatırımcıların fiyatların hareketliliğini yakından takip etmeleri gerekiyor. 1.2380 doları destek seviyesi olarak izlerken, 1.2420 doları direnç seviyesi olarak belirliyoruz.” diye konuştu.

Fed’in faiz kararı

Özellikle ABD Merkez Bankası Fed’in faiz kararlarının gram altın fiyatları üzerinde belirleyici olacağına dikkat çeken Memiş, ağustos ayı başlarında gram altında hareketlenme görülebileceğini ifade etti.

Fed,  dün akşam saatlerinde açıkladığı politika faizini beklentiler dahilinde değiştirmeyerek 23 yılın en yüksek seviyesi olan yüzde 5,25-5,50 aralığında sabit tuttu.

Gram altın ne kadar olacak?

Yatırımcıyı yakından ilgilendiren “Gram altın ne kadar olacak?” sorusuna ise Memiş, "Bu yıl gram altının 3.000-3.500 TL aralığında olmasını bekliyoruz. Bu nedenle yatırımcıların düşüşleri alım fırsatı olarak değerlendirmeleri önemlidir. Teknik analizlerimize göre, gram altın yıl sonunda bu seviyelere ulaşabilir." sözleriyle yanıt verdi.

Memiş, yatırımcıların anlık değişimleri ve trendleri de iyi analiz etmeleri gerektiğini sözlerine ekledi.

Gram altın kaç TL?

Gram altının bugünkü alış fiyatı 2610,071 TL, satış fiyatı 2610,583 TL'den işlem görüyor.

Çeyrek altın kaç TL?

Çeyrek altın 4.277,36 TL seviyesinden işlem görüyor.