Gazzede yaralıların Gazze dışına çıkması engellendi Gazzede yaralıların Gazze dışına çıkması engellendi

Yılın ilk Bakanlar Toplantısı, yoğun gündemle yarın Beştepe'de toplanacak. Masada emekli maaşlarına yönelik düzenleme ve terörle mücadele öncelikli gündem maddeleri olacak.

GÜNDEM EMEKLİ MAAŞI
Milyonlarca SSK ve Bağ-Kur emeklisinin gözü hükümetten gelecek ek zam haberinde. En düşük emekli aylığını da kapsayan düzenleme için Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'ın koordinesinde ilgili bakanlıkların yürüttüğü çalışma Bakanlar Toplantısı'nın gündeminde olacak.

Bakanlar Toplantısı'ndaki değerlendirmelerin ardından çalışma, kamuoyuyla paylaşılacak ve yasalaşması için Meclis'e sevk edilecek.

FAHİŞ FİYATLA MÜCADELE ADIMLARI
Enflasyon ve fahiş fiyatla mücadele için atılacak adımlarında görüşüleceği toplantıda Merkez Bankası'nın parasal sıkılaştırma adımlarının piyasalara etkisi ve rezervlerdeki son durum değerlendirilecek.

TERÖRLE MÜCADELE
Türkiye'nin terörle mücadele operasyonları toplantı gündeminde yer alacak. Bu kapsamda İstanbul'daki güvenlik zirvesinden çıkan kararlar konuşulacak. Suriye ve Irak'ın kuzeyi ile yurt içinde terör örgütü PKK'ya yönelik devam eden operasyonlar ele alınacak.