Aydın'da Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) Güzelhisar Kız Öğrenci Yurdu'ndaki geçtiğimiz günlerde arızalı asansörün düşmesi sonucu 22 yaşındaki Zeren Ertaş'ın hayatını kaybetmesinin ardından yeni detaylar ortaya çıkıyor.

Zeren Ertaş'ın ölümüne neden olan asansör arızası yeni değilmiş, asansör bir hafta önce de boşluğa düşmüş.

GÜVENLİKLER ASANSÖRLERE BİNMEYİN DİYE UYARI YAPIYORDU

soL Haber’den Özkan Öztaş’a konuşan bir yurt öğrencisi asansörün sürekli sorunlu olduğunu ve benzer sorunların daha önce de yaşandığını söyledi.

Yurdun 3 bloktan oluştuğunu söyleyen öğrenci, “Binalar zaten eski. Depreme dayanıklı mı onu da bilmiyorum. Ben B Blok’ta kalıyorum. C Blok’ta dün akşam bu facia yaşandı. Tahmin ediyorum ki A blokta da durum aynıdır” diyor.

Yurttaki güvenlik görevlilerinin kendilerine “asansörlere binmeyin” diye uyarıda bulunduğunu belirten öğrenci, “Geçtiğimiz hafta asansör bir anda bir kat boşa düştü. Çok korktuk. Sonra servis falan geldi baktı. Ama güvenlikler bize ‘Servis geldi baktı ama siz yine de pek güvenmeyin ne olur ne olmaz kullanmayın asansörü’ dedi. Bu dediğim örnek B Blok’ta yaşandı. Birçok öğrenci buna şahittir” diyor.

"ALIŞTI HERKES"

Bir asansörün kapsının hiç kapanmadığını ifade eden öğrenciler “Burada, B Blok’taki iki asansörden birinin kapısı hiç kapanmıyordu mesela. Biz hep aynı asansörü kullanıyoruz o yüzden, kapısı kapanmayana binmemeye çalışıyoruz. C Blok’taki asansörler de öyle. Bakımları iyi yapılmıyor herhalde, sürekli arıza çıkarıyordu. Öyle asansörde kalmaya, kapının açılmamasına ya da kapanmamasına alıştı herkes. Bu felaket yaşanmasa böyle devam ederdi, uzun zamandır böyle çünkü” diye anlatıyor yaşadıkları sorunları.