Bilgisayarlar nasıl düşünür? Bilgisayarlar nasıl düşünür?

Genellikle arama motoru olarak bilinen Google, aslında teknoloji dünyasında birçok alanda faaliyet gösteriyor. Akıllı telefon sektörü de bunlardan birisi. Geçtiğimiz aylarda Google Pixel 8 serisini piyasaya süren teknoloji devi, yakın zamanda ise Pixel 8a modelini tanıtmaya hazırlanıyor. Serinin diğer üyelerine kıyasla daha uygun fiyatlı olması beklenen Google Pixel 8a modelinin tasarımı sızdırıldı.

Google Pixel 8a’nın tasarımı sızdırıldı!

Android Headlines tarafından sızdırılan render görüntülerine baktığımızda Google Pixel 8a modelinin nane (mint), porselen (porcelain), obsidyen (obsidian) ve koy (bay) şeklinde dört renk seçeneği ile geleceğini görüyoruz. Bunları açık yeşil, soluk gri, koyu gri ve açık mavi olarak da ifade edebiliriz.

Google Pixel 8a’nın tasarımı sızdırıldı!

Ortaya çıkan Google Pixel 8a tasarımına baktığımızda Pixel 8 ve Pixel 7a modellerine benzer olacağını görüyoruz. Çeşitli kaynaklar, telefonun köşelerinin selefine kıyasla biraz daha yuvarlak olacağını iddia ediyor. Tabii Pixel serisinin özgü tasarımından dışarı çıkmayacak.

Google Pixel 8a’nın tasarımı sızdırıldı!

Daha önce sızan bilgilere göre Google Pixel 8a modeli, Google Tensor G3 işlemcisinden güç alacak. Cihaz, 6.1 inç boyutunda OLED ekranla gelecek. Full HD+ çözünürlüğe sahip olacak bu ekran, 120 Hz yenileme hızı ile desteklenecek.

Google Pixel 8a’nın tasarımı sızdırıldı!

13 Megapiksel özçekim kamerasına yer verecek akıllı telefonun arka kasasında ise ikili kurulum bulunacak. Bu kurulumsa OIS destekli 64 Megapiksel ana + 13 Megapiksel ultra geniş açılı kameralardan oluşacak. Son olarak cihazın 27W hızında şarjdan beslenecek 4.500 mAh kapasitesinde bir bataryadan güç çekeceği da sızan bilgiler arasında yer alıyor.

Beklenen Google Pixel 8a özellikleri şu şekilde sıralandı;

Google Pixel 8a’nın tasarımı sızdırıldı!