24 Kasım Öğretmenler Günü bugün ülkemizde coşkuyla kutlanıyor. Mustafa Kemal Atatürk'ün başöğretmen olduğu 24 Kasım günü Öğretmenler Günü olarak kutlanmaktadır. Bu önemli günde çocukları yetiştiren ve geleceğe hazırlayan öğretmenlerin değeri bir kez daha anlaşılır.

GOOGLE ÖĞRETMENLER GÜNÜ'NÜ UNUTMADI 

Google her yıl belli tarihlerde o günün anlam ve önemine uygun Doodle tasarlamaktadır. Kullanıcıların dikkatini çeken bu tasarımlar Google ana sayfası üzerinde yer alan şirket logosunun süslenmesidir. Google 24 Kasım Öğretmenler Günü için de özel bir Doodle hazırladı.

ÖĞRETMENLER GÜNÜ NEDİR?

24 Kasım 1928, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün "Millet Mektepleri’nin Başöğretmenliği"ni kabul ettiği gündür. Bakanlar Kurulu, Atatürk’e "Millet Mektepleri Başöğretmenliği" unvanını 11 Kasım 1928’de yaptığı toplantıda vermiş ve bu unvan, 24 Kasım’da Millet Mektepleri Talimatnamesi'nin yayınlanması ile resmileşmişti. Atatürk'ün 100. doğum yıldönümü olan 1981'de, "başöğretmen" olduğu günün ülke çapında Öğretmenler Günü olarak kutlanmasına karar verildi. Öğretmenler Günü ile ilgili kutlamalar, 26 Kasım 1992’de Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe giren Öğretmenler Günü Kutlama Yönetmeliği çerçevesinde gerçekleşir.

ÖĞRETMENLER GÜNÜ TATİL Mİ? 

Öğretmenler Gününün tatil olup olmadığı da ülkesine göre değişmektedir. Ülkemizde Öğretmenler Günü tatil olarak kabul edilmemektedir.