Öğretmen atamaları belli oldu: 20 bin öğretmen ataması ne zaman? Branş dağılımı ve kontenjan sayısı nasıl olacak? Öğretmen atamaları belli oldu: 20 bin öğretmen ataması ne zaman? Branş dağılımı ve kontenjan sayısı nasıl olacak?

Yapay zeka çalışmalarını sürdüren Google, "Yapay Zeka Gemini" adlı yapay zeka modelinin, ertelendiği haberleriyle gündem olmuştu. Şirketin, OpenAI'nin geliştirdiği GPT-4'e rakip olacak bir sistem geliştirdiği; fakat bunu tanıtmayı planlamadığı iddia edilmişti. Beklenen tanıtım gerçekleşti ve Gemini tanıtıldı.

GOOGLE GEMINI NELER YAPABİLİYOR? 

Çeşitli görev ve cihazlarda kullanılması planlanan Gemini'nin ultra, pro ve nano gibi sürümleri var. Bu sürümlerden ultra olan en büyük ve yetenekli olarak tanımlanıyorken, pro model çeşitli görevlerle sınırlanıyor. Gemini Nano ise mobil cihazlarda kullanılması için tasarlandı.

Google ilk olarak abonelerine uygulama içinden sunulacak. Gemini Pro, Generative AI Studio veya Google'ın Cloud'da yer alan Vertex AI üzerinden, 13 Aralık'ta kullanıma açılacak.

TÜRKÇE DAHİL PEK ÇOK DİLE YER VERİLECEK

Şu an da yalnızca İngilizce çalışan modele, ilerleyen süreçlerde Türkçe de dahil pek çok dile yer verilecek. Gemini ve sohbet botu Bard'ı entegre çalışacak şekilde tasarlayan Google, GPT-4'ü geçecek düzeyde olduğunu söylüyor.

OpenAI'nin gelişimini ile yarışan Google Gemini, kompleks ve çok karmaşık görevlerin bile altından kalkabiliyor.