İSTANBUL (AA) - AİŞE HÜMEYRA BULOVALI - Ekrana geldiği ilk bölümden itibaren izleyicilerin ilgi odağı olan, hem gün birincisi hem de haftanın en çok izlenen dizisi olarak başarı elde eden "Gönül Dağı" dizisi, Kurban Bayramı'nın birinci gününde özel bölümüyle seyircilerle buluşacak.

Bozkırda bir Anadolu masalını, tüm engellere rağmen imkansızı başarmaya çalışan ve ilgi çeken icatlara imza atan 3 amcaoğlunun hikayesini anlatan dizinin sinema filmi formatındaki özel bölümü, 9 Temmuz'da TRT 1'de ekranlara gelecek.

Geçen yıl, yine Kurban Bayramı'nın ilk günü yayınlanan ve beğeni kazanan dizide, bugün unutulmaya yüz tutan gelenek ve görenekler, aile ilişkileri, sevgi, saygı, hoşgörü, komşuluk ilişkileri, yardımseverlik, toplumsal dayanışma, birlik ve beraberlik duyguları vurgulanıyor.

Yapımcılığını Köprü Film adına Ferhat Eşsiz'in üstlendiği dizinin yönetmen koltuğunda Yahya Samancı oturuyor. Bayramda gösterilecek "Gönül Dağı Kurban-2 Özel" bölümün senaryosunu Ali Asaf Elmas, Mustafa Becit ve Teoman Gök kaleme aldı.

Dizide, Berk Atan, Semih Ertürk, Cihat Süvarioğlu, Ecem Özkaya, Ferdi Sancar, Nazlı Pınar Kaya, Gülhan Tekin, Feyza Işık, Ege Aydan, Eser Eyüboğlu, Şebnem Dilligil, Yavuz Sepetçi, Nuri Gökaşan, Hazal Çağlar, Hüseyin Sevimli, Sait Seçkin, Sercan İnceer, Hasan Oktay Dal ve Yiğit Ege Yazar rol alıyor.

- "Tekdüze giden bir senaryo hikayemiz yok, her bölümde sürprizlere açığız"

AA muhabirine açıklamalarda bulunan yapımcı Ferhat Eşsiz, dizinin son iki sezondur yakaladığı başarıya işaret ederek, "Dizimizin halk nezdinde bu denli yüksek kabul görmesini açıklama noktasında tek bir kavram yeterli olmamakla birlikte, tartışmasız biçimde önümüze çıkardığı ilk değer samimiyettir. Bir Anadolu masalı anlatmayı isteyerek çıktığımız bu yolda Anadolu'nun unutulan o sıcacık havasını, Anadolu insanımızın yapısındaki samimiyeti ve sıcaklığını ekrandan birebir yansıtmamızdan dolayı bence bu güzel başarı." dedi.

Eşsiz, seyircilerin diziyi bir insanın yıllarca gurbette yaşadıktan sonra evine, köyüne, kasabasına dönen bir yakınını büyük bir hasretle bağrına basması gibi sahiplendiğini belirterek, "İnsanımız yıllardır hasretini çektiği ailesi gibi gördü Gönül Dağı'nı. Gönül Dağı samimiyetiyle, sıcaklığıyla en önemlisi içimizden birisi olmasıyla Anadolu insanının gönlünde adeta dağ olup yükseldi." ifadelerini kullandı.

Üçüncü sezona hazırlanan dizinin sadece ana karakterleriyle öne çıkan bir dizi olmadığını, birçok yan karakterle de hikayenin harmanlandığının altını çizen Eşsiz, şöyle devam etti:

"Yani her karakterin hikayesinden hayata dair bazı detaylar sunularak geniş bir çerçevede hikaye anlatımını sağlıyoruz. Yeni katılan oyuncularımızla olsun, ana karakterlerimizle olsun sıkı bir çalışmayla hep bu yakaladığımız samimiyeti korumaya çalışıyoruz. Başarı grafiğimizi muhakkak etkiliyordur. Çünkü tekdüze giden bir senaryo hikayemiz yok, her bölümde sürprizlere açığız."

- "Kadim Anadolu kültürünü resmetmeye çalışıyoruz"

Ferhat Eşsiz, Gönül Dağı'nın televizyon dünyasında bazı klişeleri de yıktığına değinerek, "Bu toprakların hikayesini samimiyetini, örfünü, adetini, acısını, sevincini yani kadim Anadolu kültürünü resmetmeye çalışıyoruz. Samimiyet ve gerçekliği, ilk bölümlerden itibaren halk nezdinde yaşatarak, yansıtarak başardığımızı düşünüyorum." değerlendirmesinde bulundu.

Geçen sene "Gönül Dağı Kurban-1" adlı özel bir bölüm çektiklerini, bu yıl da sinema formatında "Gönül Dağı Kurban-2"yi izleyicilerin beğenisine sunacaklarını aktaran Eşsiz, "Bu Kurban Bayramı özel bölümünde mesaj vermekten çok, birlik beraberliğimize en çok ihtiyacımız olan bu zamanlarda uzaklaştığımız hasletlerimizi ve her şeyden öte eksik yanlarımızı anlatmaya çalıştık. Bizlerin bu değerlerimize köprü olabilmek en büyük arzusu." diye konuştu.

Eşsiz, kendilerine Türkiye'nin dört bir yanında ellerindeki kıt imkanlarla icatlar yapan gençlerin, sosyal medyadan kendilerine ulaştıklarını ve icatlarını, fikirlerini paylaştıklarını anlatan Eşsiz, "Kimisini sete davet ediyoruz kimisiyle de telefonda istişare ediyoruz. Önemli olanın bu etkileşim olduğunu düşünüyorum. Yeter ki gençlerimiz hayallerini bir adım öteye taşısınlar ve ülkemize bir başarılı değer olarak isimlerini yazdırsınlar." dedi.

Bozkırda Anadolu masallarını anlatmak niyetiyle yola çıktıklarını vurgulayan Eşsiz, dizide gelecek sezonda oyuncu ve hikayelerle birlikte birçok sürprizin olacağını sözlerine ekledi.