Gündem

Gökhan Çıra ifade verecek

Eski futbolcu Gökhan Çıra, sosyal medya hesabında paylaştığı 2 yaşındaki çocukla ilgili fotoğraf nedeniyle savcılığa ifade verecek. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, paylaşılan görüntülerin kamuoyunda tepki çekmesinin ardından hukuki süreç başlatarak çocuğun korunmasını talep etti.

Abone Ol

Bakanlık, Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvurarak, söz konusu çocuğun geçici olarak devlet korumasına alınmasını ve Çıra hakkında soruşturma açılmasını istedi. Başsavcılık, talebi değerlendirerek soruşturma başlattı ve Gökhan Çıra'nın "aile hukukundan kaynaklanan yükümlülüğün ihlali" suçundan ifadesinin alınmasına karar verdi.

Soruşturma kapsamında mağdur çocuk S.S.Ç. hakkında hazırlanan raporda, çocuğun evde bakımını yapan kişilerce gözetilmeye devam edilmesi gerektiği belirtildi. Bu doğrultuda, çocuğun gelişimine uygun olarak çocuk mahkemesinden danışmanlık tedbiri talep edileceği öğrenildi.

Ayrıca, Gökhan Çıra'nın bir süreliğine çocuktan uzaklaştırılması için aile mahkemesine başvurulacağı ifade edildi. Soruşturma sürecinde, Çıra’nın savunmasının yanı sıra olaya dair yeni gelişmelerin de kamuoyu ile paylaşılması bekleniyor.