Atama takvimi yarın açıklanıyor Atama takvimi yarın açıklanıyor

Gökçek, 2017 yılında ABB Başkanlığında görev yaptığı dönemde belediye lojmanı olarak kullanılan daireler için satış ihalesi hazırladı. Kanunda, görev süresinin bitiminden itibaren üç yıl içerisinde belediye başkanı ve yakınlarının ihaleye katılamayacakları açıkça belirtilmesine rağmen, ihaleyi Gökçek'in eşi Nevin Gökçek ile avukatları Fatih Atalay ve Salih Çelen aldı.

Gökçek, ayrıldıktan sonra iki ay içinde boşaltmak durumunda olduğu dubleks konutta yaşamaya devam etti. Satışın Gökçek'in konutlarda yaşadığı dönemde yapıldığı belirtildi. 

melih gökçek

ABB’YE DEVREDİLDİ

Mansur Yavaş yönetiminde Ankara Büyükşehir Hukuk Müşavirliği, kamu malı olan bu konutların satılmasının hukuka aykırı olduğu iddiasıyla dava açtı.

Raporda, davadaki konutların ihale sürecindeki usulsüzlüklerin yanı sıra, ihale fiyatını etkileyecek olan Gökçek'in projeye karşı yaptırdığı yüzme havuzunun değerlendirilmediği belirtildi.

ABB yönetiminin yerel mahkemenin kararına yaptığı itiraz kabul edildi. Ankara Bölge Mahkemesi, işlemin hukuka aykırı olduğuna ve Gökçek'in halihazırda konut ve işyeri olarak kullandığı taşınmazın Ankara Büyükşehir Belediyesi adına kayıtlı olması gerektiğine karar verdi.

Kararda “Emredici kanun hükümlerine aykırı şekilde yapılan ihale sonucunda oluşan sicilin hukuken geçerli bir sebebinin bulunmadığı ve dava konusu taşınmazların davalılar adına tescilinin yolsuz tescil niteliğinde bulunduğu anlaşılmakla (…) davanın kabulü ile Fatih Atalay, Salih Çelen ve Nevin Gökçek adına olan tapu kayıtlarının iptali ile bu taşınmazların davacı Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı adına tesciline karar verilmiştir” denildi.

ABB SAVCILIĞA BAŞVURACAK

Böylelikle 2018’de 7 milyon 900 bin liraya satışı yapılan 4 adet dubleks konut tekrar Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne geçti. Gökçek, hukuksuz olarak ikamet ettiği Dikmen’deki evden tahliye edilecek.

Ankara Büyükşehir Belediyesinin daha önce aynı konuda yapmış olduğu suç duyurusuna Savcılık tarafından takipsizlik kararı verilmişti. ABB, mahkeme kararından sonra dosyanın yeniden açılması için Savcılığa başvuracak.