Gündem

Gizli tanık 'Pamuk’ Daltonların kirli yüzünü anlattı

Barış Boyun iddianamesinde ‘Cüzzam’, ‘Kızılelma’, ‘Kırık’ ve ‘Pamuk’ adlı dört ayrı gizli tanık ile altı ayrı itirafçı da yer aldı. Gizli tanıklarla “Pişmanım” diyen itirafçılar, örgütün neler yaptığını tek tek anlattı.

Abone Ol

Barış Boyun grubuna yönelik hazırlanan iddianameye ‘Cüzzam’, ‘Kızılelma’, ‘Kırık’ ve ‘Pamuk’ adlı dört ayrı gizli tanığın ifadesi girdi. Gizli tanık ‘Pamuk’, kendisine ‘Daltonlar’ diyen suç örgütünün 16 ayrı eylemini ayrıntılarıyla anlattı.

Dosyadaki gizli tanık ifadeleri örgütün yurtlarda kalan kimsesiz çocukları tetikçi olarak örgüte dahil ettiğini gözler önüne serdi.

İddianamedeki ifadelere göre örgütün ‘Daltonlar’ adlı silahlı kanadı, ‘Red Kitler’ adlı rakip bir gruba düzenli olarak silahlı saldırı yapıyordu. İddianamedeki eylemlerin failleri ile etrafındaki kişilerin kod adları ve lakaplarıyla ilgili de ilginç detaylar var. Dikkat çeken bazıları şöyle: Şişo, Şişik, Leylek, Ölü, Kara, Çirkin Muro, Şeho, Fri, Musto, Koro, Şaşko, Timo, Mışko, Suguti, Dissa Şakir, Chucky, Piooner...  

Kimsesiz çocuklar seçilmiş

Gizli tanıklardan ‘Pamuk’ ifadesinde, suç örgütünün 16 ayrı eylemini ayrıntılarıyla anlattı. Pamuk ifadesinde silahlı eylemlerde kullanılan bazı tetikçileri nasıl temin ettiklerine dair iddiasında örgütün Türkiye’nin çeşitli illerinde kimsesi olmayan ve yetiştirme yurtlarında kalan çocukları İstanbul’a getirerek eylemlerde kullandığını söyledi.

Pamuk şu cümlelere yer verdi:

 “Örgüte eleman sağlamak için Beratcan Gökdemir ile birebir irtibatı olan Mehmet Erdal Daş, Samsun’daki yetiştirme yurdunda ailesi olmayan çocukları kandırıp İstanbul’a getirerek örgüte kazandırılmakta ve cinayet, yaralama gibi suçlarda kullanılmaktadır. Samsun’dan örgüte dahil edildiğini ve silahlı eylemlerde kullanıldığını bildiğim şahıslar; M.E.D., F.Ç, B.L.Z., B.D., D.K. isimli çocuklardır. Bunların hepsi örgütün silahlı eylemlerine dahil olan kişilerdir. Ambulans ve TIR’lar aracılığı ile şahısları, uyuşturucu ve silah kaçakçılığını hatta ve hatta Türkiye’den ayarladıkları motorları dahi Gürcistan’a götürdüklerini biliyorum. Bu örgütün gayrimeşru gelirlerinin toplamı aylık 50 milyon lirayı bulmaktadır. Özellikle uyuşturucu ve tehdit, çökme konularında çok büyük miktarda paralar elde etmektedirler. İstanbul’un birçok mekânlarından haraç almaktadırlar.”