İtalya'nın aşırı sağcı partisi İtalya'nın Kardeşleri'nin (FdI) Pescara kentinde düzenlediği kongreye katılan Meloni, Avrupa siyasetinin geleceğinin şekilleneceği 6-9 Haziran'da yapılacak Avrupa Parlamentosu (AP) seçimlerine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Giorgia Meloni AP seçimlerine hazırlanıyor


Meloni,

"Eğer hayatta kalırsam, tüm seçim bölgelerinde İtalya'nın Kardeşleri listelerinin başında yer almak için sahaya inmeye karar verdim. Oy pusulasına sadece adımı yazın. Vatandaşların bana Giorgia diye hitap etmesinden gurur duyuyorum. Çoğu zaman köklerimle alay edildi lakin ben, halkın insanı olduğum için gururluyum." diyerek AP seçimlerinde aday olacağını ilan etti.


Avrupa siyasetinde Avrupa Muhafazakarlar ve Reformcular (ECR) grubunun başında bulunan Meloni, İtalya'da yaptıkları gibi solu, Avrupa Birliği (AB) içinde de muhalefete göndermek istediklerini ifade etti.

Giorgia Meloni AP seçimlerine hazırlanıyor

Eurovision'da İsrail protestosu Eurovision'da İsrail protestosu

Meloni, partilileri AB içinde de kimliklerini korumaya çağırırken, ayrıca AP seçimlerinde kendi adına seçim kampanyası yapmak için hükümet işlerinden bir dakikalığı bile olsa ayrılmayacağını belirtti.