Geri dönüşüm insanlık tarihi boyunca rapor edilmiştir, ancak Platon'un kırık alet ve çanak çömlek sıkıntısı olduğunda yeniden kullanıldığı zamandan beri çok yol kat etmiştir. Bugün, tonlarca geri dönüştürülebilir ve geri dönüştürülebilir üründen gelen birçok fayda var.

Özetle geri dönüşüm, atıkları yeniden kullanılabilir maddelere dönüştürmek, potansiyel olarak yararlı malzemelerin israfını önlemek, taze hammadde kullanma ihtiyacını azaltmak ve enerji tüketmek anlamına gelir. Geleneksel atıklar, plastik üretimine kıyasla atıkları ve atıkları azaltarak sera gazı emisyonlarının azaltılmasına yardımcı olur. Geri dönüşüm, modern atık azaltmanın temel bir parçasıdır ve atık hiyerarşisinin üçüncü unsuru "azaltma, yeniden kullanım ve geri dönüşümdür. "

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'tan Araç İadesi Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'tan Araç İadesi

Geri Dönüşüm Nasıl Yapılır?

Normalde geri dönüştürülen atık: Kâğıt atıkları kitaplar, gazeteler, dergiler, kutular ve zarflardır.

Kâğıt atıklarının geri dönüşümü

  • Bir kâğıt geri dönüşüm şirketinin belki de en büyük işi kullanılmış kağıtları toplamak, taşımak ve tasnif etmektir.
  • Çünkü sürekli olarak diğer atıklara kâğıt ekliyoruz ve onu gıda, plastik ve metalle kirletiyoruz.
  • Toplanan kâğıtlar, kullanılamayacak kadar kirli oldukları için çöp sahasına geri gönderiliyor. Eski kâğıtları evde veya ofiste ayrı çalışma odalarında tutmaya çalışın; örneğin, gazete ve oluklu kutuyu karıştırmayın.

Geri dönüşüm kâğıt türleri

  • Toplanan tüm kâğıtlar, torbalandığı, sıralandığı, paketlendiği ve bir kâğıt fabrikasına gönderildiği bir geri dönüşüm merkezine gönderilir. Fabrikada tüm kâğıtlar ihtiyaç duyulana kadar depoda saklanır.

Tarama

Depolama rafından kaba kâğıt öğütücü adı verilen büyük bir kâğıt öğütücüye aktarılırlar. Burada kâğıt küçük parçalara bölünür, su ve kimyasallarla karıştırılır ve ısıtılarak lif adı verilen organik bitkilere dönüştürülür. Daha sonra plastik kalıntılar ve yapışkan topaklar gibi yabancı maddeleri çıkarmak için elenir.

Geri Dönüşüm

Mürekkep giderme

Kâğıt hamuru, mürekkebi ve yapışkan kalıntılarını gidermek için kimyasallarla "temizlenir". İnatçı lekeleri ve çubukları daha da çıkarmak için yüzdürme adı verilen bir işlem kullanılabilir.

Rafine Etme, Ağartma ve Renk Sıyırma

Rafine etme sırasında geri dönüştürülmüş kâğıt hamuru atılır ve bu da onu kâğıt yapımı için ideal hale getirir. Bittiğinde, kâğıttaki tüm boyayı çıkarmak için ek kimyasallar ekleyin. Daha sonra parlak hale getirmek için ağartın.

Kâğıt yapımı

  • Bu aşamada hamur kâğıt olarak kullanıma hazırdır. Bazen güç ve yumuşaklık eklemek için yeni hamur eklenir.
  • Hamuruna su eklenir ve sürekli mod da büyük metal ekrana püskürtülür. Su bir elekten geçer ve lifler birbirine yapışmaya başlar. Kâğıt makinelerinde hareket ederken, basınç silindirleri daha fazla su sıkar, daha kuru ve daha kuru olur.