İbn-i Sina asırlar öncesinden birçok farklı sağlık probleminin çözümü için çalışmalar gerçekleştirdi. Ayrıca İbn-i Sina'nın çalışmaları adeta günümüze de ışık tutabiliyor. Nitekim İbn-i Sina, mide ağrısından hafızaya kadar faydalı olabilen bir baharattan da bahsetti.

Geçmişten günümüze gelen şifa kaynağı!

İbn-i Sina'nın El-Kanun fi't-Tıb isimli kitabında geçen baharat birçok farklı sağlık problemine çözüm olabiliyor. Ayrıca günümüzde bazı uzmanlar tarafından da tavsiye edilebiliyor. Öte yandan hemen her evde bulunabilen baharat; mide ağrısı, hafıza ve sindirime faydalı olabiliyor.

Yüksek tansiyona iyi gelecek öneriler Yüksek tansiyona iyi gelecek öneriler

Geçmişten günümüze gelen şifa kaynağı!

MİDE AĞRISINDAN HAFIZAYA KADAR FAYDALI

Mide ağrısından hafızaya kadar faydalı olabilen zencefil, günümüzde de pek çok insan tarafından tüketilebiliyor. Ayrıca mide ağrısı ve hafızanın yanı sıra insan sağlığına farklı faydalar da sağlayabiliyor. İşte İbn-i Sina'nın da bahsettiği zencefilin faydalarından bazıları şu şekilde;

  •  Sindirim sisteminin kolaylaşmasında yardımcı olabiliyor.
  •  İbn-i Sina'nın da önerdiği zencefil, hafıza sağlığına yararlı olabiliyor.
  •  Bulanık görme problemine karşı faydalı olabiliyor.
  •  Mide ağrısına karşı yararlı olabiliyor.

Geçmişten günümüze gelen şifa kaynağı!

Not: İbn-i Sina'nın asırlar öncesinden tavsiye ettiği zencefil, hafızaya faydalı olmasının yanı sıra bulanık görme ve mide ağrısı gibi birçok farklı sağlık problemine yararlı olabiliyor. Ancak zencefili, alerji etkisi oluşabilecek kişilerin ve farklı bir sağlık rahatsızlığı geçirme ihtimali olan insanların uzman bir doktora danışarak tercih etmeleri gerekir.