Batman’da yaşayan Benazir Aydın, 18 Eylül’de hapşırma krizine yakalandı. Gece gündüz hiç durmaksızın 3 saniyede bir hapşıran genç kadın için Batman’da tedavi sağlanamayınca, Ankara’ya sevki yapıldı. 

Batman’da 18 Eylül’de hapşırma nöbeti başlayan Aydın, Batman Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne götürüldü. Ancak burada tanısı ve tedavisi tam sağlanamayınca, daha ileri tetkik ve tedavi için Ankara’ya sevki yapıldı. 

Ankara’da 2 Ekim’den itibaren Bilkent Şehir Hastanesi’nde tedavisine başlanan Aydın’a, trigeminal sinirde hapşırma refleksi oluştuğu teşhisi konuldu. 

Trigeminal sinirde hapşırma refleksi oluşmuş

 Ankara’daki hastanede nöroloji, psikiyatri, kulak burun boğaz, dahiliye, immünoloji ve alerji hastalıkları birimlerinden birçok doktor, uyurken bile hiç durmaksızın hapşıran talihsiz hastaya tanı koymak için çaba harcadı. Aydın’a çeşitli muayeneler, testler, incelemeler ve tedaviler uygulandı.

4 kere sinir blokajı tedavisi uygulandı

Ankara’da 20 gündür tedavi altında tutulan Aydın'a, trigeminal sinirde hapşırma refleksi oluşması tanısı sonucu 4 kere sinir blokajı tedavisi uygulandı. 

Yurt genelinde yol durumu (22 Ekim 2024) Yurt genelinde yol durumu (22 Ekim 2024)

Uygulanan enjeksiyon tedavisi sayesinde sağlık durumu iyiye giden ve sağlığına kavuşan Benazir Aydın, 1 günlük gözlemin ardından yarın taburcu edilecek.

Editör: Elif Erbay