Gazze'de barış için Türkiye'nin yoğun istihbarat diplomasisi sürerken, bölgeye yönelik insani yardım çabaları da artarak devam ediyor. Güvenlik kaynaklarından edinilen bilgilere göre, Türkiye, Gazze'ye yapılan insani yardımların yüzde 26'sını gerçekleştirerek birinci sıraya yerleşti. Bu yardımlar arasında 74 ambulansın 7'si Türkiye tarafından bağışlandı ve 3 bin 204 hasta ile yaralı, 725 refakatçi ile birlikte Türkiye, Mısır ve BAE'nin koordinasyonunda ülke dışında tedavi edilmek üzere tahliye edildi.

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarının ardından Türkiye, sağlık hizmetine ulaşamayan hastalara ve yaralılara yardım etmek için çaba harcıyor. Mısır aracılığıyla Gazze'ye yapılan yardımların büyük bir kısmı maalesef hala beklemekte çünkü İsrail, uluslararası çağrılara rağmen insani yardımların Gazze'ye girişine izin vermiyor.

Kolombiya'da milyonlarca mermi ve binlerce el bombası kayboldu Kolombiya'da milyonlarca mermi ve binlerce el bombası kayboldu

Uluslararası Adalet Divanı'nın Gazze'ye insani yardımlara izin verilmesi yönünde aldığı kararı da uygulamayan İsrail, bölgedeki insani durumun iyileştirilmesi için uluslararası toplumun çağrılarına yanıt vermiyor.

Türkiye, Gazze'deki insanların yaşam koşullarını iyileştirmek ve insani yardımları ulaştırmak için çabalarını sürdürüyor ve uluslararası platformlarda bu konuda aktif rol oynuyor.