İsrail ordusunun Gazze'ye yoğun saldırıları devam ederken The Guardian gazetesi, bölgedeki insani krize dikkat çekti. Haberde, İsrail'in son gecelerde Gazze'yi yoğun bir şekilde bombaladığı ve bölgede cep telefonları ve internet servislerinin kullanılamaz hale geldiği vurgulandı.

Savaşın getirdiği yıkımın Gazze sakinlerinin kontrolünde olmadığına dikkat çekilen haberde, Gazzelilerin modern savaşın etkisi altında çaresiz bir şekilde yaşadıkları ifade edildi. İsrail jetlerinin bombardımanları, yüksek teknolojili donanma gemilerinin saldırıları, Gazze halkının yaşamını olumsuz etkiliyor ve onları onlarca yıl geriye götürüyor.

TEMEL YAŞAM ÇÖKTÜ

Bölgedeki yakıt sıkıntısına, çalışmayan buzdolaplarına, salgın hastalık korkusuna ve temel yaşam koşullarının çöktüğüne dikkat çekilen haberde, İsrail'in Gazze'de acımasız bir tecrit atmosferi yarattığı belirtildi. Ayrıca, 600 bin kişinin Birleşmiş Milletler Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı'nın (UNRWA) denetimindeki 150 okul binasına sığındığına vurgu yapıldı.

GAZZE'DE "BACAĞA İSİM" DRAMI

The Guardian'a konuşan 19 yaşındaki Talal Ayman, Nuseyrat mülteci kampında yaşadığını ve temel ihtiyaçlarını karşılayabilmek için tüm gün beklemek zorunda kaldığını anlattı. Annelerin cesetlerin karışmaması için çocuklarının bacaklarına adlarını yazdığını dile getirdi.

Gazze'deki insani krizin derinleştiği ve halkın yaşam koşullarının giderek daha zor hale geldiği haberde vurgulanırken, bölgede yaşanan trajediyi yansıtan çarpıcı bir tablo çizildi.