Avrupa Birliği (AB), Gazze Şeridi'ne insani yardım sağlamak amacıyla Mısır üzerinden bir insanı hava koridoru oluşturuyor. AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, bu hafta içinde ilk uçuşların gerçekleştirilmesinin planlandığını açıkladı.

"İLK İKİ UÇUŞ BU HAFTA"

Ursula von der Leyen, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, insani yardım miktarının üç kat artırıldığını vurgulayarak, Gazze'deki Filistinlilerin acil yardıma ihtiyaç duyduğuna dikkat çekti. Leyen, "Hamas'ın barbarlığının bedelini ödeyemezler. Gazze'deki sivillere yönelik insani yardımın üç katına çıkarılmasının yanı sıra, Mısır üzerinden Gazze'ye uzanan bir AB İnsani Hava Köprüsü düzenliyoruz. Bu hafta ilk iki uçuşla" dedi.

ACİL YARDIMLAR DA ARTACAK

AB Komisyonu tarafından yapılan yazılı açıklamada, Gazze'deki acil yardımların artırılmaya devam ettiği belirtildi. Bu kapsamda, Gazze'deki insani yardım kuruluşlarına hayati öneme sahip malzemelerin ulaştırılması amacıyla Mısır'a yönelik bir AB İnsani Hava Koridoru operasyonunun başlatıldığı ifade edildi.

İlk iki uçuşun bu hafta içinde gerçekleştirileceği ve bu uçuşlarda UNICEF tarafından sağlanan barınma malzemeleri, ilaçlar ve hijyen kitleri gibi insani yardım malzemelerinin taşınacağı belirtildi.

Ayrıca, AB'nin Gazze'deki ihtiyaç sahibi sivillere destek sağlamak amacıyla insani yardımını üç kat artırarak 75 milyon Euro'nun üzerine çıkardığı da açıklamada yer aldı. Bu finansmanın, sahada faaliyet gösteren seçilmiş AB insani yardım ortakları aracılığıyla dağıtılacağı vurgulandı.