Gazi maaşları, Bakan Bilgin'in yaptığı önemli açıklamaların ardından gündemde yerini aldı. En düşük emekli maaşı 7 bin 500 TL'ye yükseltilirken gazi maaşlarına da zam yapıldığı açıklandı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Meclis'e sundukları çalışmada gazilere ödenen aylıklarda artış uygulandığını belirtti. Peki, 2023 Gazi maaşı ne kadar ne kadar oldu? Gazi maaşlarına zam yapıldı mı? İşte, konu hakkında ayrıntılı bilgiler... Gazi maaşı ne kadar oldu? Gazi maaşlarına zam yapıldı mı?

GAZİ MAAŞI NE KADAR OLDU?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, gazi maaşlarının asgari ücret seviyesine çıkarılacağını duyurdu. Bilgin açıklamasında, "Meclise sunduğumuz çalışmayla; Gazilerimize ödenen aylıkları asgari ücret düzeyine çıkarıyoruz. Düzenlememizle Gazilerimiz arasındaki aylık farklılıklarını da ortadan kaldırıyoruz. Gazi maaşı ne kadar oldu? Gazi maaşlarına zam yapıldı mı?

ELİTAŞ'TAN GAZİ MAAŞI AÇIKLAMASI

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, yasa teklifi ile muharip gazilerin aralarındaki aylık farklılıklarını da çözeceklerini belirterek, "Milli mücadeleye iştirak eden ve bu sebeple kendilerine İstiklal Madalyası verilmiş olan Türk vatandaşları ile Kore Harbi'nde fiilen savaşa katılmış Türk vatandaşlarını ve Kıbrıs Barış Harekatı'na katılmış Türk vatandaşlarının vefatları nedeniyle eşleri ve çocuklarına bağlanan bir maaş vardı. Bunu da asgari ücretin net tutarında aylık ödeme haline getirmiş oluyoruz" diye konuştu.