Altılı Masa'nın açıkladığı Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem Anayasa Değişikliği Önerisi, "muhalefetin cumhurbaşkanı adayı kim olacak" sorusunu yeniden gündeme getirdi.

CHP, İYİ Parti, DEVA Partisi, Gelecek Partisi, Demokrat Parti (DP) ve Saadet Partisi'nden (SP) oluşan 6'lı masanın etkinliğine katılan gazeteci Fatih Portakal, cumhurbaşkanı adayı için ne düşündüğünü açıkladı. Youtube kanalından yayın yapan Portakal, Altılı Masa'nın adayı için şu ifadeleri kullandı:
"Açıklanan 6'lı masanın anayasa taslağında 7 yıl süre sonunda cumhurbaşkanı olan kişi bir daha siyasete dönmeyecek denildi. Ben size hemen elenenleri sayıyorum."
"Ekrem İmamoğlu. İmamoğlu daha 54 yaşında. Cumhurbaşkanlığına adaylığını koydu diyelim. 7 yıl yaptı, 61 yaşında, daha sonra siyasete dönemiyor. 54 yaşındaki adamın siyasette hedefi vardır. Ekrem İmamoğlu elendi."
"Masa'dan Ali Babacan elendi. Babacan daha 55 yaşında. Daha siyasette önü çok açık. Bizi yönetecek insanlardan biri."
"Ahmet Davutoğlu. Daha 63 yaşında. İleride bizi yönetebilecek yaşta."
"Meral Akşener 66 yaşında. O da ileride bizi yönetecek yaşta. O da zaten 'Başbakan olacağım' diyor."
"Demokrat Parti lideri Gültekin Uysal 'Aday Altılı Masa'nın içerisinden çıkacak' demişti. Ben bu cümleye baktığımdan altı liderin içerisinden çıkacağını hissediyorum. Ben 6 liderden biri seçilecek diye anladım. Gültekin Uysal da daha 46 yaşında. O da elendi." Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın adaylık ihtimalini de değerlendiren Portakal, "Mansur Yavaş daha 66 yaşında. Kilit parti HDP'den ambargolu bir isim. Hem yaş tutmuyor, hem de HDP seçmeni içinde sempatisi yok" dedi.   "Geriye Temel Karamollaoğlu ve Kemal Kılıçdaroğlu kaldı. Karamollaoğlu 81 yaşında, Kılıçdaroğlu 73 yaşında." Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'kış saati' videosunu izleten Portakal, siyasi mesajları hep kendisinin verdiğini ve 'ben' dediğini söyledi.
"Ankara'da kaldığım 2-3 saatlik süreç bana yetti. Eğer 6'lı Masa'nın adayı 6 liderden biri olacaksa net bir şekilde o isim Kemal Kılıçdaroğlu. Anlatılan vasıfların hepsi Kılıçdaroğlu'nda. Aday masadan çıkacaksa yüzde 99.9 Kemal Kılıçdaroğlu."
 

Kaynak: Duvar