Gündem

Gazeteci Ceyhun Bozkurt: ABD İran’ın Lübnan’a geçiş hattını PKK ile kesmek istiyor

ABD’nin PKK’lı 700 teröristi Suriye’de İran yanlısı grupların üslerine yakın yerlere yerleştirmesi, bölücü terör örgütünün tam anlamıyla küresel güçlerin kontrolüne girdiği gerçeğini bir kez daha gündeme getirdi. Gazeteci Ceyhun Bozkurt; “Amaç İsrail’in güvenliğini sağlamak” dedi.

Abone Ol

ARZU ERDOĞRAL / HABER MERKEZİ

ABD’nin, 700 PKK’lıyı Haseke’den İran destekli grupların üslendiği Fırat Nehri yakınlarına naklettiği, olası bir İsrail-İran savaşında bölücü terör örgütü üyelerini İran’a ve diğer Müslüman güçlere karşı kullanacağı ortaya çıktı. 

PKK’nın maşa olarak devreye sokulduğunun ortaya çıkması bazı kesimlerde şaşkınlığa neden olsa da, bölücü terör örgütünün son yıllarda küresel güçlerin taşeronuna dönüştüğü gerçeğini bilen uzmanlar şaşırmadı. 

ABD PKK’yı İsrail’in güvenliğini sağlamak için kulanıyor

Bu uzmanlardan biri Gazeteci-Yazar ve güvenlik Uzmanı Ceyhun Bozkurt. ABD’nin PKK’yı eğitmesi, donatması ve Suriye’nin kuzeydoğusuna yerleştirmesindeki amacının, çevre ülkelere yönelik her türlü operasyonda kullanarak bölgeyi istikrarsızlaştırmak olduğunu vurgulayan Bozkurt; “Buna ek olarak örgütü, İsrail’in güvenliğini sağlamak için de kullanacaktır” dedi. 

ABD İran’ın Lübnan’a geçiş hattını PKK ile kesmek istiyor

Bölge ülkeleri istikrarsızlaştıkça ve terör örgütleriyle uğraştıkça İsrail’in elinin rahatladığını belirten Bozkurt sözlerini şöyle sürdürdü:

“Suriye’de PKK piyonunu sürdü Amerika. Amaç, İran’ı engelleyip İsrail’in güvenliğini sağlamak. Şimdi bu gerçek üzerinden bakıldığında PKK terör örgütü hem ABD'nin hem de İsrail'in aparatı. Tam da böyle bir dönemde 700 militanı Fırat'ın doğuşunda bir bölgeye kaydırılması orada İran’a karşı olası bir hareketliliğe işaret ediyor olabilir. Çünkü İran'ın da Lübnan'a geçiş hattı, Rakka-Deyrizor hattı bu bölgede. Bu da PKK/ PYD'nin Amerika tarafından İsrail'i yine rahatlatmak amacıyla şu dönemde hareketlendirilebileceği riskini beraberinde getiriyor”.

ABD’nin Suriye’de PKK kartını ileri sürdüğü ortamda Türkiye’nin Suriye’yle ilişkilerini hızla onarmasının önemine dikkat çeken Bozkurt; “Amerika’ya en önemli yanıt bu şekilde gerçekleşir. O zaman Amerika PKK/PYD'yi bölgede istediği gibi kullanamayabilir. İkincisi, Rusya ve Suriye, terör örgütünün Kobani diye adlandırdığı Ayn-el-Arab bölgesinde bazı işler kuruyorlar. Bu da ABD’nin hamlesine karşı bir hamle olabilir” ifadesini kullandı.