Spor

Galatasaray'da 1 milyar TL'lik kayıp

Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde gruplara kalma hedefini gerçekleştiremeyerek büyük bir maddi kayıpla karşı karşıya kaldı. Sarı-kırmızılı ekip, play-off turu rövanş maçında İsviçre temsilcisi Young Boys'a elenerek, Şampiyonlar Ligi'nin devasa gelir kapısından mahrum kaldı.

Abone Ol

Galatasaray, Şampiyonlar Ligi'ne katılmayı başarsaydı, UEFA'dan ayak bastı parası olarak 18 milyon 620 bin Euro (yaklaşık 550 milyon TL) alacaktı. Bu tutar, turnuvaya katılımın sadece başlangıç ödülü olup, sarı-kırmızılılar her galibiyet için 2.1 milyon Euro, her beraberlik için ise 700 bin Euro ek gelir elde edebilirdi. Ayrıca, yayın gelirleri ile birlikte toplamda 1 milyar TL’yi aşan bir kazanç sağlamış olacaktı. Ancak, Young Boys’a elenerek bu fırsat kaçırıldı.

Şampiyonlar Ligi'ne katılamamanın yarattığı ekonomik zarar, Galatasaray için büyük bir darbe niteliğinde. Sarı-kırmızılı ekip, 18. kez bu prestijli turnuvada boy gösterme şansını kaçırırken, gelir kapısı olarak Avrupa Ligi'ne yöneldi. Avrupa Ligi'nde yoluna devam edecek olan Galatasaray, burada UEFA’dan ayak bastı parası olarak 4 milyon 310 bin Euro alacak. Bu rakam, Şampiyonlar Ligi’ndeki gelirlerin çok altında kalıyor.

Ayrıca, Avrupa Ligi’nde alınacak her galibiyet için 450 bin Euro, her beraberlik için ise 150 bin Euro para ödülü verilecek. Ancak bu ödüller, Şampiyonlar Ligi’nin kazandırabileceği meblağlarla kıyaslandığında oldukça düşük kalıyor.

Galatasaray camiası, Şampiyonlar Ligi’ne katılma hedefini gerçekleştirememenin üzüntüsünü yaşarken, Avrupa Ligi’ndeki performansıyla taraftarlarına teselli vermeyi amaçlıyor. Kulüp yönetimi ise, bu maddi kaybı en aza indirgemek için yeni stratejiler geliştirmek zorunda kalacak.