Trendyol Süper Lig'de büyük bir heyecana sahne olan ve Galatasaray'ın şampiyonluğuyla sonuçlanan 2023/24 sezonu sona erdi. Sezonun ardından Şampiyonlar Ligi elemelerine katılacak takımlar da belli oldu.

Şampiyon Galatasaray, play-off turundan, ikinci sıradaki Fenerbahçe ise 2. Ön Eleme turundan Devler Ligi'ne katılım sağlayacak.

GALATASARAY, PLAY-OFF'U GEÇERSE ŞAMPİYONLAR LİGİ'NE KATILACAK

Galatasaray, Avrupa serüvenindeki ilk maçına 20 veya 21 Ağustos'ta çıkacak. Sarı-kırmızılılar, Shakhtar Donetsk (Ukrayna), Kızıl Yıldız (Sırbistan), Young Boys (İsviçre), Dinamo Zagreb (Hırvatistan), PAOK (Yunanistan), Maccabi Tel Aviv (İsrail) veya Ferencváros (Macaristan) takımlarından biriyle play-off'ta karşılaşacak.

Galatasaray, rakibini elemesi halinde Şampiyonlar Ligi'ne katılacak ve 15.64 milyon euro katılım parası alacak. Ayrıca, her galibiyet 2.8 milyon euro, her beraberlik ise 930 bin euro gelir getirecek.

 FENERBAHÇE'NİN YOLU DAHA UZUN

Süper Lig'de sezonu Galatasaray'ın 3 puan gerisinde 2. sırada tamamlayan Fenerbahçe, Şampiyonlar Ligi yolculuğuna 2. Ön Eleme turundan başlayacak.

Fenerbahçe'nin 2. Ön Eleme turundaki muhtemel rakipleri, İsviçre Ligi'ni 2. sırada bitiren Lugano ve Sırbistan Ligi'ni 2. sırada tamamlayan Partizan. Bu turdaki ilk maçlar 23-24 Haziran'da, rövanş karşılaşmaları ise 30-31 Haziran'da oynanacak.

Luis Suarez, milli takımına veda etti! Luis Suarez, milli takımına veda etti!

 3. ÖN ELEME TURUNDA ZORLU RAKİPLER

Fenerbahçe, Lugano veya Partizan'ı elemesi durumunda 3. Ön Eleme turunda daha zorlu rakiplerle karşılaşacak. Bu turda seri başı olma şansı bulunmayan sarı-lacivertliler, Avusturya Ligi 2.'si Salzburg, İskoçya Ligi 2.'si Rangers, Çekya Ligi 2.'si Slavia Prag ve Fransa Ligi 4.'sü Lille'den biriyle eşleşecek. Bu turdaki ilk maçlar 6-7 Ağustos'ta, rövanş maçları ise 13 Ağustos'ta oynanacak.

Fenerbahçe, 3. Ön Eleme turunu geçmesi durumunda Şampiyonlar Ligi play-off turunda 3. Ön Eleme turunu geçen takımlardan biriyle karşılaşacak.

 ŞAMPİYONLAR LİGİ'NİN YENİ FORMATI

UEFA, Şampiyonlar Ligi'nin yeni formatını açıkladı. 2024/25 sezonundan itibaren takım sayısı 32'den 36'ya çıkarılacak. İlk 34 takım liglerindeki başarılarına göre belirlenirken, 2 takım ise eski performanslarına dayanarak turnuvalara davetle katılacak.

Takımlar, kura çekimi sonrasında 8 farklı rakiple karşılaşacak. Maçların dördü iç sahada, dördü ise deplasmanda oynanacak. Müsabakalar sonrası ilk 8 takım doğrudan tur atlayacak, 9-24. sıralar arasındaki takımlar ise play-off turuna kalacak. Son 12 takım ise elenecek ve Avrupa Kupaları'ndan tamamen çekilmiş olacak.