Spor

Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi'nde PAOK ile ilk maçına çıkıyor

Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi'nde 2023-2024 sezonunun ilk maçında Yunan temsilcisi PAOK ile karşılaşacak.

Abone Ol

İki takımın ilk kez mücadele edeceği karşılaşma, yarın saat 22.00'de RAMS Park'ta oynanacak. Süper Lig'de son olarak Fenerbahçe'yi mağlup ederek liderliğini sürdüren sarı-kırmızılılar, Avrupa Ligi'ne de galibiyetle başlamak istiyor. Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi'ndeki play-off turunda Young Boys'a elenmesinin ardından yoluna Avrupa Ligi'nde devam ediyor.

Avrupa'da 319. Maç

Sarı-kırmızılı ekip, bugüne kadar Avrupa kupalarında 318 kez sahaya çıktı. Bu karşılaşmalarda 113 galibiyet elde eden Galatasaray, 121 kez mağlup olurken, 84 maçta sahadan beraberlikle ayrıldı. Avrupa Ligi'nde ise toplamda 94 maça çıkan Galatasaray, bu maçların 37’sini kazanırken, 31’inde berabere kaldı ve 26’sında yenilgi yaşadı.

Okan Buruk'un Avrupa Karnesi

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Avrupa arenasında bugüne kadar 16 maça çıktı. Buruk yönetiminde Galatasaray, bu karşılaşmalardan 7 galibiyet, 6 mağlubiyet alırken, 3 maçta da berabere kaldı. Tecrübeli teknik adam, PAOK karşısında galibiyetle Avrupa Ligi'ne başlamak istiyor.

Yunan Takımlarıyla 6. Karşılaşma

Galatasaray, bugüne kadar Yunan takımlarıyla 6 kez mücadele etti. Bu maçlardan 5 galibiyet, 1 mağlubiyet çıkaran sarı-kırmızılılar, Yunan ekiplerine karşı üstün bir performans sergiledi. PAOK ile ise Avrupa arenasında ilk kez karşı karşıya gelecek olan Galatasaray, bu maçı da kazanarak galibiyet serisini sürdürmeyi hedefliyor.

Muslera Cezalı, Günay Güvenç Kalede

Galatasaray'da kaptan Fernando Muslera, kırmızı kart cezası nedeniyle PAOK maçında forma giyemeyecek. Muslera, Young Boys ile oynanan UEFA Şampiyonlar Ligi play-off rövanşında kırmızı kart görerek 3 maçlık ceza almıştı. Uruguaylı kalecinin yerine Günay Güvenç, PAOK karşısında Galatasaray’ın kalesini koruyacak. Sarı-kırmızılılarda ayrıca Roland Sallai UEFA listesinde yer almadığı için, Hakim Ziyech ise sakatlığı nedeniyle kadroda olmayacak.

PAOK Liderlik Koltuğunda

Yunanistan Ligi'nde bu sezon oynadığı 5 maçta 4 galibiyet ve 1 beraberlik elde eden PAOK, 13 puanla lider durumda. UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Malmö'ye elenerek Avrupa Ligi'ne yönelen PAOK, play-off turunda Shamrock'u eleyerek grup aşamasına kalmayı başardı. Takımın teknik direktörlüğünü, Türk futbolunun yakından tanıdığı Razvan Lucescu yapıyor. PAOK kadrosunda ayrıca Türkiye'den tanınan Omar Colley, Mbwana Samatta ve Magomed Ozdoev gibi isimler de yer alıyor.

Maçı Alejandro Hernandez Yönetecek

Galatasaray - PAOK karşılaşmasını İspanyol hakem Alejandro Hernandez yönetecek. Yardımcılıklarını Jose Naranjo ve Diego Sanchez Rojo yaparken, maçın dördüncü hakemi ise Jose Luis Munuera olacak. VAR’da Carlos del Cerro Grande görev alacak.

Sarı-kırmızılılar, Avrupa Ligi'ne galibiyetle başlamak için sahaya çıkarken, taraftarlar da RAMS Park'ta takımlarını coşkuyla destekleyecek.