Spor

Galatasaray – Hatayspor maçı İcardi penaltı pozisyonu kararı doğru mu? İşte o pozisyon...

Galatasaray, Trendyol Süper Lig’in 2024-2025 sezonunun ilk haftasında Atakaş Hatayspor ile karşılaştı. Mücadelede 1-1 devam eden skor, son dakikalarda Batshuayi’nin attığı golle 2-1 Galatasaray lehine sonuçlandı.

Abone Ol

Trendyol Süper Lig'in 2024-2025 sezonu başladı ve son şampiyon Galatasaray, ilk hafta maçında Atakaş Hatayspor ile karşı karşıya geldi. RAMS Park'ta oynanan sezonun açılış maçı büyük bir heyecana sahne oldu. BeIN Sports ekranlarından canlı yayınlanan mücadelede, Galatasaray son dakikalarda bulduğu golle sahadan 2-1 galip ayrıldı.

Mücadelenin 79. dakikasında sarı-kırmızılılarda Mauro Icardi, rakibinin müdahalesiyle ceza sahası içinde yerde kaldı.

Maçın hakemi Turgut Doman, pozisyon sonrası penaltı noktasını gösterdi.

İŞTE ICARDI'NIN YERDE KALDIĞI O POZİSYON:

Galatasaray-Hatayspor Maçında İlk 11’ler 

Galatasaray ve Hatayspor’un sahaya çıkan ilk 11’leri maçtan önce açıklandı. Galatasaray, şu kadroyla sahada yer aldı:
Galatasaray: Muslera, Dubois, Davinson, Abdülkerim, Köhn, Kerem Demirbay, Torreira, Ziyech, Mertens, Barış Alper, Icardi.

Hatayspor ise şu kadro ile maça başladı:
Hatayspor: Erce, Kamil Ahmet, Kilama, Burak, Cemali, Massanga, Diack, Rui Pedro, Fernandes, Bamgboye, Strandberg.

Maçın başından itibaren her iki takım da etkili bir oyun sergiledi. 91. dakikaya kadar 1-1 devam eden mücadelede, Galatasaray son dakikalarda gelen golle galibiyete uzandı. Kullanılan köşe vuruşunun devamında, Lucas Torreira'nın sol çaprazdan yaptığı ortada Batshuayi’nin kafa vuruşu kaleci Erce’yi çaresiz bıraktı ve Galatasaray’ı 2-1 öne geçirdi. Bu gol, karşılaşmanın sonucunu belirleyen an oldu.

Karşılaşmanın sonuna 6 dakika ilave edildi ve bu uzatmalarda Galatasaray, Batshuayi’nin golüyle 2-1 öne geçti. Maçın bu son dakikaları, taraftarlar için büyük bir heyecanla geçti ve Galatasaray sezona galibiyetle başlamış oldu.