Spor

Galatasaray 2-1 Hatayspor! İkinci yarı başladı

Son şampiyon Galatasaray, Trendyol Süper Lig’in yeni sezonunu Atakaş Hatayspor karşısında açıyor. Bu önemli mücadelenin tüm detayları haberimizde.

Abone Ol

Geçtiğimiz sezon Süper Lig’i 102 puanla tamamlayarak rekor kıran sarı-kırmızılılar, bu sezon da art arda üçüncü, toplamda ise 25. şampiyonluğunu hedefliyor. Diğer yandan, Hatayspor 6 Şubat 2023’teki Kahramanmaraş merkezli depremlerden ciddi şekilde etkilendi ve geçen sezonu 41 puanla 15. sırada tamamladı. Bu sezon, maçlarını Hatay dışında oynayan Akdeniz temsilcisi, yeni sezona güçlü bir başlangıç yapmayı amaçlıyor.

İlk 11'ler Belli Oldu

Galatasaray'ın ilk 11’i:
Muslera, Dubois, Davinson, Abdülkerim, Köhn, Kerem, Lucas Torreira, Hakim Ziyech, Mertens, Barış Alper, Icardi

Hatayspor'un ilk 11’i:
Erce, Kamil, Burak, Kilama, Cemali, Massanga, Diack, Rui Pedro, Fernandes, Bamgboye, Strandberg

Sezon Öncesi Hazırlıklar

Galatasaray, yeni sezon öncesi gerçekleştirdiği 6 hazırlık maçından 4’ünü mağlubiyetle tamamladı. Takım, sezonu 3 Temmuz’da İstanbul’da açtıktan sonra, 9 Temmuz’da ilk etap kampı için Avusturya’ya geçti. LASK’ın düzenlediği "Summer Series Upper Austria" turnuvasında, Galatasaray, LASK’a 3-2 ve Fortuna Düsseldorf’a 5-2 mağlup oldu, ancak Slovakya’nın Trencin takımını 4-1 yenmeyi başardı.

18 Temmuz’daki Trencin maçından sonra İstanbul’a dönen takım, 2 gün izin yaptıktan sonra 22 Temmuz’da ikinci etap kampı için Liezen bölgesindeki Irdning kasabasına geçti. Bu kampta, A Milli Futbol Takımı ile 2024 Avrupa Şampiyonası’nda mücadele eden oyuncular da yer aldı. İtalya’nın Lecce takımını 2-1 yenen Galatasaray, Parma’ya ise 2-0 yenildi.

Sarı-kırmızılı ekip, Türkcell Süper Kupa'da Beşiktaş'a 5-0 mağlup oldu. Bu maçlarda 10 gol atıp, kalesinde 17 gol gören Galatasaray, sezon öncesi bu sonuçlarla moralleri toparlamaya çalışıyor.

1' Maç Başladı

5' Dries Mertens’in ortasında Mauro Icardi'den önce topa Arda Kardeşler müdahale etti.

8' Galatasaray, Ziyech'in vuruşuyla gole çok yaklaştı.

10' Mauro Icardi'nin altıpasta yaptığı vuruşu Erce Kardeşler başarılı bir şekilde kurtardı.

28' dakikada Icardi'nin attığı uzun pas sonrası Ziyech, ceza sahası içi sağ çaprazında topla buluştu. Ziyech'in vuruşunda, savunmaya da çarpan meşin yuvarlak üstten auta gitti.

45' İlk yarı sona erdi

46' İkinci yarı başladı

52' Hatayspor, Joelson'un golüyle öne geçti.

80' Kilama'nın Icardi'ye müdahalesi sonucunda Galatasaray penaltı kazandı. Mauro Icardi skoru eşitleyen golü kaydetti.